Hokej

Columbus z zmago znova na vrh lige NHL

Columbus, 18. 01. 2017 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Columbus Blue Jackets so v noči iz torka na sredo na domačem ledu premagali zasedbo Caroline Hurrricanes s 4:1. S 30. zmago v sezoni so se Blue Jackets znova vrnili na vrh lige NHL, kjer so s tekmo manj z enakim točkovnim izkupičkom prehiteli hokejiste Washingtona.

Columbus s 64 točkami vodijo v ligi NHL.
Columbus s 64 točkami vodijo v ligi NHL. FOTO: AP

Največ golov, kar 13, so videli navijači v Dallasu, pa tudi uspeh svoje ekipe, čeprav so se domači poigrali z živci navijačev. Po trdnem vodstvu s 7:3 so namreč v zadnji tretjini povsem popustili, gostje iz New Yorka so v nekaj minutah dosegli tri gole in se približali, a rangerjem popolnega preobrata le ni uspelo narediti. Za domače je dvakrat v polno zadel Patrick Sharp, Cody Eakin pa je že v 37. minuti zabil zadnji gol za zvezde, ki se je pozneje izkazal za zmagovitega.

Drugo newyorško moštvo Islanders sicer v noči na sredo ni igralo, je pa ostalo brez trenerja. V klubu so zaradi slabih rezultatov odpustili Jacka Capuana, za zdaj je vajeti prevzel njegov pomočnik Doug Weight, ki ga naslednji izziv čaka prav proti Dallasu.

Dvoštevilčni seštevek vseh golov so hokejisti dosegli še na dveh tekmah, na obeh je bil izid 6:4. V St. Louisu so domači morali priznati premoč gostom iz Ottawe, po dvakrat sta mrežo domače ekipe zatresla Mike Hoffman in Mark Stone. Colorado pa je z enakim izidom prav tako izgubil doma, potem ko je po 40 minutah še vodil s 4:3. Toda gostje iz Chicaga so v zadnji tretjini zadeli trikrat, domači pa ne več; največ zaslug za preobrat ima Vinnie Hinostroza, ki je oba svoja zadetka dosegel v zadnjem delu igre.

Edina tekma, ki se je sinoči končala po dodatnem delu, je bila tista v Anaheimu, kjer so domači že po 54 sekundah podaljška premagali Tampo. Strelec odločilnega gola je bil Rickard Rakell. Le en gol pa je odločil dvoboj v Vancouvru, uspešen je bil domači zvezdnik Henrik Sedin, za katerega je bila ta točka že 999. v karieri. Uspešen pa je bil tudi vratar kanadske ekipe Ryan Miller, ki je tekmecem iz Nashvilla ubranil vseh 30 strelov ter se drugič v tej sezoni, skupno pa 38. v karieri, veselil tekme brez prejetega gola.

Liga NHL, izidi:
New York Rangers - Dallas Stars 6:7
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 4:1
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4:3
St. Louis Blues - Ottawa Senators 4:6
Minnesota Wild - New Jersey Devils 3:4
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 4:6
Calgary Flames - Florida Panthers 5:2
Vancouver Canucks - Nashville Predators 1:0
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning 2:1 (podaljšek)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.