Hokej

Crosby dobil dvoboj s Kopitarjem, kralji vknjižili že peti zaporedni poraz

Los Angeles, 19. 01. 2018 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, kapetan moštva Los Angeles Kings, je s soigralci v razprodanem Staples Centru gostil dvakratne zaporedne prvake lige NHL, Pittsburgh Penguins. Pingvini, pri katerih sta blestela Šved Patric Hornqvist (dva gola) in Rus Jevgenij Malkin (gol in podaja), so v gosteh slavili zmago s 3:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New Jersey Devils - Washington Capitals
    02:00
    Vrhunci tekme New Jersey Devils - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Vegas Golden Knights
    02:08
    Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Vegas Golden Knights

Za kralje, za katere je slovenski hokejski as Anže Kopitar dosegel podajo pri edinem golu, je bil to že peti zaporedni poraz, tako dolg črn niz pa se jim je pripetil prvič v sezoni. Za zmagovalce je kanadski hokejist Sidney Crosby prispeval podajo (pri zadnjem golu Pittsburgha) in tako vknjižil vsaj točko še na šesti zaporedni tekmi lige NHL.

Kralji so imeli pred domačimi navijači v dvorani Staples Center že na začetku precej smole. Patric Hornqvist je prvič na tekmi ukanil vratarja kraljev Jonathana Quicka že po 43 sekundah tekme, ko se je plošček odbil od branilca Dereka Forborta, Quick pa je bil brez moči. Kralji so v nadaljevanju strnili vrste ter v drugi tretjini prišli do izenačujočega zadetka, ko je kapetan Kopitar pripravil plošček, Adrian Kempe pa je zadel za 1:1. A se je tretja tretjina začela tako kot druga. Malkin je že po 26 sekundah zadel za svoj 21. gol v sezoni. Po nekaj manj kot desetih minutah je ob moštveni premoči še drugi zadetek dosegel Hornqvist za končni izid 3:1. Kralje že v noči na soboto čaka nov pacifiški mestni derbi, ko se bodo pomerili z Anaheim Ducks.

Kopitar je vknjižil podajo, kar je bila njegova še 46. točka sezone.
Kopitar je vknjižil podajo, kar je bila njegova še 46. točka sezone. FOTO: AP

Los Angeles je s 53 točkami na četrtem mestu tihomorske divizije lige NHL. Točko več imata Calgary in San Jose, Vegas je vodilni s 63 točkami, dve točki manj pa ima Anaheim. Las Vegas nadaljuje odlične predstave. Zlati vitezi so bili s kar 4:1 boljši od vodilne ekipe vzhodne konference in lige Tampa Bay Lightning, ki ostaja na čelu s 65 točkami.

Derbi dobili Devils
Derbi metropolitanske skupine je po podaljšku pripadel hokejistom New Jersey Devils, ki so s 4:3 ugnali vodilno ekipo skupine Washington Capitals (60 točk). Odločilni gol je prispeval Taylor Hall. Boston Bruins so v gosteh s 5:2 premagali New York Islanders. Izkazal se je Patrice Bergeron s hat-trickom, kar je njegov drugi v manj kot dveh tednih, ko je tri gole zabil Carolini. Boston se je na razpredelnici vzhodne konference s 60 točkami izenačil z Washingtonom.

Izid:
Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins 1:3
(Anže Kopitar: podaja za LA v 19:18 minutah)
New Jersey Devils - Washington Capitals     4:3 (podaljšek)
New York Islanders - Boston Bruins 2:5
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 3:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 2:1 (kazenski streli)
New York Rangers - Buffalo Sabres 4:3
Ottawa Senators - St. Louis Blues 1:4
Tampa Bay Lightning - Vegas Golden Knights 1:4
Nashville Predators - Arizona Coyotes 3:2 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 5:3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.