Hokej

Crveno zvezdo pokopal srbski košarkar Teodosić, Dončić vknjižil 10 točk ob visokem porazu Reala

Moskva, 14. 04. 2016 22.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prvih dveh drugih četrtfinalnih tekmah košarkarske evrolige sta obe domači ekipi še drugič zmagali. Medtem ko je Fenerbahče doma visoko premagal Real Madrid s 100:78, je CSKA Moskva šele po hudem boju ugnal Crveno zvezdo s 77:76. Drugi dve četrtfinalni tekmi bosta na sporedu v petek.

Teodosić je dosegel zadnji koš na tekmi iz igre.
Teodosić je dosegel zadnji koš na tekmi iz igre. FOTO: Reuters

Beograjčani so bili v Moskvi ves čas enakovreden tekmec domače ekipe, minuto in 13 sekund pred koncem tekme pa so s trojko Stefana Jovića povedli 75:74. Že v naslednjem napadu je bil z metom za tri točke uspešen Miloš Teodosić, v končnici, v kateri sta obe ekipi naredili številne napake, je Tarence Kinsey z linije prostih metov zadel le enkrat.

V zadnjem napadu na tekmi je Jović naredil korake, tako da bodo košarkarji CSKA Moskve v Beograd odšli s prednostjo dveh zmag in za napredovanje na zaključni turnir potrebujejo le še zmago. Najboljši strelec domače ekipe je bil Kyle Hines z 19 točkami, za Crveno zvezdo jih je Jović dosegel 15.

Zmaga do zaključnega turnirja pa loči tudi Fenerbahče, ki je na drugi domači tekmi visoko premagal nerazpoložene košarkarje Reala Madrida, ki brani lansko lovoriko. Njihovega odpora je bilo konec praktično ob polčasu, ko so za domačini zaostajali za 25 točk. Luka Dončić je tokrat dobil priložnost za igro, v 14 minutah pa je dosegel deset točk, imel je še šest skokov in dve podaji ter bil drugi najboljši strelec svoje ekipe. Več točk, 15, je dosegel Sergio Rodriguez. Za zmago Fenerbahčeja je Ekpe Udoh prispeval 18 točk.

Izidi:
CSKA Moskva - Crvena zvezda 77:76
(CSKA vodi z 2:0 v zmagah)
Fenerbahče Istanbul - Real Madrid 100:78
(Fenerbahce vodi z 1:0 v zmagah)
(Luka Dončić 10 točk, 6 skokov in 2 podaji v 14 minutah za Real Madrid)

Petek, 15. april:
18.00 Lokomotiv Kuban - FC Barcelona
((Lokomotiva vodi z 1:0 v zmagah)
20.45 Laboral Kutxa - Panathinaikos
(Laboral Kutxa vodi z 1:0 v zmagah)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.