Hokej

Dallas v hokejskem posladku ugnal Washington

Dallas, 14. 02. 2016 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilna ekipa vzhodne konference v ligi NHL iz Washingtona je v osrednji tekmi ostala praznih rok v Dallasu. Trenutno najboljša zasedba zahodne konference je slavila s 4:3. Teksaška ekipa si je odločilno prednost priigrala v drugi tretjini, ko je dosegla vse štiri gole.

Za Dallas je dva gola dosegel Tyler Seguin, po enega pa sta prispevala Mattias Janmark in Jamie Benn. Zasedba iz prestolnice se je prebudila šele v zadnji tretjini tekme, ko so v polno zadeli Rus Aleks Ovečkin, Justin Williams in Avstrijec Andre Burakovsky, za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo časa. Dallas je v dosedanjem delu zbral 77 točk in si prvo mesto deli z branilci naslova iz Chicaga, Los Angeles Kings, kjer blesti slovenski hokejist Anže Kopitar, pa so trenutno na četrtem mestu z osmimi točkami zaostanka za vodilnima ekipama. V vzhodni konferenci prepričljivo vodi Washington z 88 točkami, drugouvrščena Florida ima kar 18 točk manj.

Tyler Seguin
Tyler Seguin FOTO: Reuters
Chicago je na domačem ledu moral priznati premoč Anaheimu, ki je po podaljšku slavil s 3:2, mož odločitve pa je bil v tretji minuti dodatka Ryan Getzlaf. Nashville se je v BB&T Centru v Sunriseu dobesedno poigral s Florido in slavil s 5:0. Gosti so igrali zelo podjetno, najbolj pa sta se izkazala Calle Jarnkrok, ki je dosegel dva gola, medtem ko je vratar Carter Hutton svojo tekmo pustil nedotaknjeno in zbral 22 obramb.
Vodstvo Minnesote Wild je po osmem zaporednem porazu v ligi NHL izbralo začasnega trenerja. Odstavljenega trenerja Mikea Yea, ki je dobil "košarico" po domačem porazu z Bostonom z 2:4, bo zamenjal 51-letni John Torchetti, ki je nekoč za kratek čas vodil Florido Panthers in Los Angeles Kings.

Kanadski dvoboj v Vancouvru je zanesljivo dobila gostujoča zasedba iz Toronta, ki je slavila s 5:2, v Edmontonu pa je Winnipeg po izvajanju kazenskih strelov slavil z 2:1. New Jersey je v podaljšku ukanil Philadelphio z 2:1, mož odločitve pa je bil Adam Henrique. Minnesota je v izjemno slabi formi, tokrat jo je na kolena položil Boston, po osmem porazu v nizu pa je delo izgubil trener Mike Yeo. Carolina je na domačem ledu zanesljivo premagala New York Islanders s 6:3, Columbus je bil boljši od Ottawe s 4:2, San Jose pa je ugnal Arizona s 4:1.

Izidi:
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils    1:2 - podaljšek
Minnesota Wild - Boston Bruins             2:4
Carolina Hurricanes - New York Islanders   6:3
Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators    4:2
Florida Panthers - Nashville Predators     0:5
Vancouver Canucks - Toronto Maple Leafs    2:5
Dallas Stars - Washington Capitals         4:3
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks         2:3 - podaljšek
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets            1:2
San Jose Sharks - Arizona Coyotes          4:1
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gorgozaver
14. 02. 2016 09.24
+1
Četrtine !=?