Hokej

Deseta sezona v ligi Ebel (vsaj začasno) zadnja za Olimpijo, odločitev vodstva o 'mirujočem članstvu' potrjena

Dunaj, 25. 04. 2017 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z vodstva hokejske lige Ebel je prišla potrditev pričakovane odločitve: HDD Olimpija ne bo nastopila v naslednji sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva, zeleno-beli naj bi pristali na ponudbo vodstva in sprejeli "mirujoče članstvo".

HDD Olimpija je sprejela ponudbo vodstva lige Ebel in ni več stalna članica razširjenega avstrijskega tekmovanja. Ponudba namreč predvideva, da bo članstvo Ljubljančanov "mirujoče", torej se lahko pod določenimi pogoji obnovi, je pa že jasno, da bo v sezoni 2017/18 nastopalo 12 moštev. Najboljša sezona v Tivoliju je bila 2007/08, ko je bila v finalu boljša ekipa Red Bull Salzburga, ki je izkoristila tudi administrativno napako zeleno-belih in se veselila naslova. V sezoni 2011/12 so se ledeni zmaji prebili do polfinala, nato pa petkrat zaporedoma, tudi letos, ostali brez uvrstitve v končnico. Na uradni spletni strani tekmovanja so zapisali, da je Ljubljana "veliko prispevala k napredku svetovnega gospodarstva", v klubu pa da želijo urediti številna nerešena vprašanja, tudi s pomočjo Hokejske zveze Slovenije (HZS).

Olimpija je v klavrni sezoni 2016/17 ostala tudi brez državnega naslova.
Olimpija je v klavrni sezoni 2016/17 ostala tudi brez državnega naslova. FOTO: Aljoša Kravanja

"Olimpija je bila več let pomemben del lige Ebel in upajmo, da bo tako spet tudi v prihodnje. Upamo tudi na dolgoročno sodelovanje s HZS," je izjavil predsednik Ebel Peter Mennel. Olimpijo bo v ligi nasledil zagrebški Medveščak, ki zapušča najelitnejše evropsko tekmovanje, rusko KHL. Kot so vodstvu lige Ebel sporočili iz ljubljanskega kluba, so si vzeli nekaj časa premora, da bi klub športno, organizacijsko in finančno prenovili, Olimpija pa ima s statusom mirovanja v prihodnje tako možnost obnoviti članstvo, poročata avstrijska tiskovna agencija APA in spletna stran lige Ebel. Olimpija bo v prihodnje članica alpske lige, njeno igranje v tej ligi pa je bilo usklajeno tudi s HZS. Urnik tekmovanja za prihodnjo sezono lige Ebel bo vodstvo predstavilo po končanem svetovnem prvenstvu v Kijevu.

"Mislim, da je bilo kar nekaj teh dogovorov, a kakorkoli, ni nam uspelo najti skupnega jezika in ustreznih financ, ki bi nam zagotavljale boljše nadaljevanje v ligi Ebel," je za Val 202 dejal predsednik Olimpije Marko Popovič. "Glede na to, če teh sredstev ni, če ni podpore, je bilo boljše najti skupno točko drugje. Sprejeli smo ponudbo lige in to je največ, kar se je dalo v tem trenutku narediti. Zagotovila za vrnitev v ligo Ebel ni, ker je vse odvisno od nas. Če bomo lahko zagotovili konkurenčno ekipo in urejene razmere, je tudi ligi Ebel v interesu, da se vrne v Ljubljano. To je glavno mesto Slovenije, lepo mesto, njeni prebivalci so željni gledati dober hokej, a je treba zagotoviti sredstva, da bi to lahko izpeljali," je dodal Popovič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
29. 04. 2017 15.43
HK Olimpija je v mirovanju že pet let.....
štof
26. 04. 2017 19.57
+3
Hokej je kljub vsemu poleg rokometa slovenski moštveni šport št.1 ( v elitni skupini, na Olimpijadi..).To očitno ignorirajo mediji, predvsem RTVSLO, ki nas posiljuje z nogometom (npr.Olimpija:.Radomlje)....!??
truga
26. 04. 2017 19.50
...in kje so hokejske " sveze " novice iz LA...?...
Bofur
25. 04. 2017 21.15
+3
Košarkarski klub Olimpija pred bankrotom, hokejski klub olimpija v bankrotu, nogometni klub Olimpija za zdaj ni znano v kakšnem finančnem stanju je. Avstrijci so že pred kakima dvema tednoma ali tremi napovedovali, da Olimpije ne bo več v ligi Ebel, takrat je Ekipa to napoved označila za senzacionalizem in laž. No ja. Bo pa vsaj alpska liga žičničarjev in ratrakistov iz Dolomitov in Avstrije močna s kar dvema slovenskima kluboma. To bo večnih derbijev.
Chelsea1991
25. 04. 2017 18.43
+7
5x zapored so ostali brez končnice? a res? 5x zapored so bili GLADKO zadnji, ne pa brez končnice...naj že crkne ta zapufan klub
buenos1
25. 04. 2017 19.42
-6
če nisi u končnici, je vseeno, na katerem mestu končaš...so bli pa tud u finalu...poznavalec čelsijev