Hokej

VIDEO: VSV za gol boljši od Telemacha Olimpije

Beljak, 10. 10. 2014 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./M.F.
Komentarji
2

Hokejisti Telemacha Olimpije so v 9. krogu lige EBEL gostovali v Beljaku. Domači VSV je slavil tesno zmago (3:2), Ropret in White sta dosegla gola za zmaje, ki ostajajo na repu ligaške razpredelnice.

Tekmeca, avstrijski VSV in slovenska Olimpija, sta se pomerila drugič v letošnji sezoni lige EBEL. Na prvi tekmi v Tivoliju so presenetljivo gladko slavili zmaji s 4:1, na tekmi v Beljaku pa so bili gostitelji znova v vlogi favorita, čeprav jim letos ne gre po načrtih in so pred to tekmo zbrali prav tako le štiri točke kot Ljubljančani. Beljaški orli, ki jih vodi nekdanji trener Olimpije Hannu Jarvenpaa, za njih pa igra tudi slovenski reprezentant Klemen Pretnar, sta okrepila nekdanja igralca zagrebškega Medveščaka Darren Haydar in Jason Krog.

Z zmago so Beljačani "pustili" zmaje na repu lestvice, odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji tretjini. Po prvi tretjini so vodili domači z golom ob igralcu več (Gerhard Unterluggauer), nato je gol z igralcem manj(!) dosegel John Lammers za 2:0 v 42. minuti, le minuto kasneje je izid znižal Anže Ropret. A ne za dolgo, novinec v ekipi Haydar je znova z igralcem več povišal izid na 3:1. V zadnji minuti so Ljubljančani poizkušali brez vratarja in 0,8 sekunde pred zadnjim piskom sirene je bil uspešen Matt White, 3:2 je bil tudi končni izid tekme. V strelih je bilo 35:22 za VSV.

Olimpija je v Beljaku ostala praznih rok.
Olimpija je v Beljaku ostala praznih rok. FOTO: Damjan Žibert

 

Izid:
VSV - Telemach Olimpija 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trava@pinkponk.com
11. 10. 2014 20.39
+1
zelo zanimivo.vedno ste se nam zadnje leta posmehovali ko smo bili zadnji in izpadli iz lige ebel ampak bumerang se je obrnil in vas postavil na realna tla.od 9 tekm samo ena zmaga.sramota in zadnje mesto.a vas ni nič sram.in prosim ne se hvalt kako nas boste konec meseca nabutal z ne vem koliko razlike in nas premagal.če nas ne boste bo to VAŠA NAJVEČJA SRAMOTA.ne vem kakšen najboljši klub pa premagate sam jesenice pri ostalih klubih pa pogorite.sramota.
Primož Roži? 1
11. 10. 2014 15.31
+3
kruta realnost...trdno zapisano zadnje mesto.verjemite,sem goreč privrženec hokeja na ledu,sicer navijač Jesenic,samo,dokler bo slovenskemu prostoru v hokeju na ledu vladal Sekelj,rezultatov ne bo.Grobar slovenskega hokeja se imenuje in bo g.Sekelj