Hokej

VIDEO: Zmaji se v Tivoli vračajo s porazom iz Gradca

Gradec, 19. 10. 2014 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA/M.J.
Komentarji
2

Hokejisti Telemacha Olimpije so v 12. krogu mednarodne lige EBEL gostovali v Gradcu. Po slabem začetku so se v končnici tekme zmaji približali na gol zaostanka, a so gostitelji na koncu slavili zmago s 5:4.

Ljubljansko moštvo je v Gradcu doživelo deseti poraz v letošnji sezoni lige EBEL. Tokrat je trener zmajev Fabien Dahlem v gol postavil Aleša Silo, zaigrala pa sta tudi novinca v zelenem dresu, povratnik Andrej Hebar in Tom Zanoški. Ljubljančani so slabo začeli tekmo in Graz99 je vodil že s 5:1, v zadnjem delu pa so gostje dosegli tri zaporedne gole, znižali izid na 5:4, a to je bil tudi končni izid tekme. Za Olimpijo je dva gola dosegel Hunter Bishop, po enkrat sta bila uspešna David Planko in Gregor Koblar.

Fabian Dahlem
Fabian Dahlem FOTO: Damjan Žibert

Zaradi poškodb in bolezni so manjkali Igor Cvetek, Miha Pesjak, Ivan Šijan in vratar Andy Chiodo. Že na začetku je sledil hladen tuš za goste, ko so domači povedli po njihovi napaki pred vrati, po prekršku pa so nato že po devetih sekundah izkoristili igralca več za 2:0. Za tretji gol Gradca so domači hokejisti poskrbeli s strelom z modre črte, zmaji so nato ujeli priključek z zadetkom Bishopa, toda še pred koncem druge tretjine je bilo, znova po strelu z modre črte z leve strani, na semaforju že 4:1. Na začetku zadnjega dela so domači povedli s 5:1 in takrat bržčas že pomislili, da je tekma dobljena. Gostje pa se niso predali, Bishop je še z enim golom dal krila soigralcem. David Planko je znižal na 3:5, Gregor Koblar že na 4:5 , ko pa je zmedo domačih skorajda izkoristil še Žiga Pešut, je domači trener vzel minuto odmora. V zadnjih minutah so Gradčani nekoliko lažje zadihali, ko je Koblar dobil kazen 2 + 10 minut, sledila pa je za goste sporna sodniška odločitev, ker naleta dveh igralcev na vratarja Silo sodniki niso ocenili za prekršek. Ljubljančani so do ugodnejšega izida skušali priti še brez vratarja, a je ostalo pri minimalnem porazu.

Izid:
Graz99 - Telemach Olimpija 5:4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geny42
21. 10. 2014 10.39
pa kako je to mogoče? Pa tako uspešen klub, oziroma baje eden in edini daleč najuspešnejši klub SLO in okolici
MaunelNeuer
19. 10. 2014 23.30
-7
bravo Graz <3