Hokej

EBEL: Bishop v Ljubljano, Pance v Bolzano

Ljubljana, 09. 08. 2014 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejski klub Telemach Olimpija se je okrepil še z enim tujim napadalcem. Enoletno pogodbo je podpisal Američan Hunter Bishop, ki je lani igral v AHL. Slovenski reprezentant Žiga Pance se za eno leto vrača v Bolzano.

Enoletno pogodbo je z ljubljanskim klubom podpisal 26-letni ameriški napadalec Hunter Bishop (183 cm, 89 kg). V minuli sezoni je napadalec igral v ligi AHL za moštvo Manchester Monarchs, kjer je na 61 tekmah dosegel 6 golov in prispeval 9 podaj in zbral 36 kazenskih minut. Sezono pred tem je najprej igral v ligi ECHL za moštvo South Carolina Stingrays, kjer je na 48 tekmah uzbral 49 točk (24 golov in 25 podaj) in nato še za Manchester na 25 tekmah (5 točk, 3 goli, 2 podaji, 22 kazenskih minut). To je druga tuja okrepitev zmajev, prvi na seznamu trenerja Fabiena Dahlema je bil napadalec Matt White, vodsto kluba pa načrtuje še prihod enega tujega branilca in vratarja. Dveletno pogodbo z Olimpijo je podpisal tudi 21-letni slovenski branilec David Planko, ki je v minuli sezoni igral v mednarodni ligi za matični klub Celje in na 36 tekmah prispeval po 8 golov in podaj.

V italijanski Bolzano pa se še za eno sezono vrača slovenski reprezentant Žiga Pance. V finalu lige EBEL je Pance dosegel odločilni gol za naslov prvaka. V zadnjih dnevih je treniral z Olimpijo, saj je čakal na odločitev Bolzana in sedaj je jasno, da je napadalec z italijanskim klubom podpisal enoletno pogodbo. 

Žiga Pance
Žiga Pance FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.