Hokej

EBEL: Olimpija začenja sezono v Tivoliju proti Beljačanom

Ljubljana, 16. 09. 2016 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Začela se je nova sezone hokejske lige EBEL, kjer sodeluje slovenski državni prvak HDD Olimpija. Ljubljančani želijo izboljšati rezultate iz minule sezone, ki ni bila blesteča. Trener ostaja Bojan Zajc, v moštvu pa je tudi kopica novincev.

Hokejiste Olimpije čaka zahtevna sezona v ligi EBEL.
Hokejiste Olimpije čaka zahtevna sezona v ligi EBEL. FOTO: Damjan Žibert

V prvem krogu Lige EBEL Olimpija igra v domačem Tivoliju, tekmec pa je beljaški VSV. Beljačani imajo v svojih vrstah dva slovenska reprezentanta (Jan Urbas, Miha Verlič) in vratarja Olivierja Roya, ki je lani blestel v zelenem ljubljanskem dresu. Zmaje čaka težka sezona, ki bo veliko odvisna tudi od finančne "konstrukcije" moštva. Trener ostaja Bojan Zajc, ki je vodil moštvo v zaključku minule sezone po slovesu Nemca Fabiena Dahlema. V moštvu je kar nekaj novih mladih obrazov, nove so tudi vse tuje okrepitve. 

Edini slovenski udeleženec lige ostaja v tekmovanju, čeprav je pred meseci ljubljanski klub že precej "visel". Zaradi znanih finančnih težav in sanacije kluba, ki je v prisilni poravnavi, so v vodstvu tekmovanja sklicali celo izredno zasedanje in glasovanje klubov. Takrat so tekmeci podprli Ljubljančane in se strinjali, da ti nadaljujejo igranje v ligi, a je moral predsednik kluba Marko Popovič sprejeti nekaj zahtevnih finančnih pogojev, med drugim mora dokazovati sprotna izplačila igralcem.

V ligi EBEL je 12 ekip iz petih držav: avstrijske Vienna Capitals, Black Wings Linz, Red Bull Salzburg, beljaški VSV, graški Graz99ers, Dornbirn, Innsbruck in celovški KAC, ob njih pa še češki Orli Znojmo, slovenska Olimpija, madžarski Fehervar in italijanski Bolzano. V rednem delu bo na sporedu 44 krogov (vsak z vsakim po dvakrat doma in v gosteh) s skupno 324 tekmami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.