Hokej

VIDEO: Pance z golom pomagal Bolzanu do zmage proti Olimpiji

Bolzano, 25. 11. 2014 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Niz gostovanj slovenskih hokejskih prvakov, igralcev Telemach Olimpije, se je končal z drugim porazom. Po zmagah na Dunaju in Innsbrucku ter porazu v Salzburgu so Ljubljančani morali priznati premoč aktualnemu prvaku lige Bolzanu, s katerim so v šesti tekmi izgubili še šestič. Gostitelji so zmagali s 3:0.

V prejšnjih petih poskusih so bili Italijani boljši po enakovrednem boju, zato so Slovenci pred tekmo vendarle upali, da lahko tokrat vendarle prekinejo tradicijo. S takim razmišljanjem so obračun tudi začeli in kdo ve, kako bi se tekma končala, če ne bi Andrej Hebar že v četrti minuti zapravil stoodstotne priložnosti. Znašel se je v ugodnem položaju, a streljal prek vrat vratarja Jaroslava Hubla. Kazen je sledila že čez 20 sekund, ko je po napaki Olimpijine obrambe slovenski reprezentant in nekdanji kapetan Olimpije Žiga Pance izza gola podal plošček Philipu De Simoneju, ta pa je iz podobnega položaja, kot ga je pred tem imel Hebar, premagal vratarja Andyja Chioda. V deseti minuti sta Di Simone in Pance zamenjala položaja, Ljubljančan pa je pred vrati le postavil palico, spremenil smer ploščku in svojo ekipo povedel v vodstvo z 2:0.

Tudi po drugem golu so Italijani nadaljevali s pritiskom, toda gostujoča obramba je zdržala, s tem pa ponudila možnost napadalcem, da v nadaljevanju še pridejo do ugodnega rezultata. Napad si je v drugi tretjini sicer pripravil nekaj priložnosti, toda gola ni dosegel. Še najbližje zadetku je bil v 37. minuti Aleš Mušič, kapetanu je veselje preprečil domači vratar. Tudi v zadnjem delu Ljubljančani niso bili brez priložnosti, najlepšo je ob igralcu manj zapravil Matej Hočevar. Več kot dve minuti pred koncem so gosti iz igre potegnili vratarja in ga nadomestili s šestim igralcem, toda to ni obrodilo sadove, 63 sekund pred koncem so bili domači tisti, ki so zadeli mrežo, končni izid je postavil Derek Nesbitt.

Hokejisti Telemacha Olimpije so izgubili v Bolzanu.
Hokejisti Telemacha Olimpije so izgubili v Bolzanu. FOTO: Damjan Žibert

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.