Hokej

EBEL: Salzburg ima novega trenerja

Salzburg, 12. 05. 2014 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Moštvo Salzburga je v ligi EBEL le eno sezono vodil Don Jackson. Američan se seli nazaj v nemško ligo DEL, kjer bo prevzel "podružnico" rdečih bikov v Münchnu, v Salzburg pa prihaja kanadski trener.

Hokejsko moštvo iz Salzburga je že po eni sezoni zaradi odhoda dosedanjega prvega trenerja Dona Jacksona moralo poiskati zamenjavo. Don Jackson se tako iz enega moštva rdečih bikov seli v drugega, iz lige EBEL v ligo DEL, iz Salzburga v München. Pred tem je salzburške rdeče bike vrsto let vodil trener Pierre Page, ki se je v lanski sezoni preselil na klop DEL ligaša v München, kjer ga bo zamenjal prav Jackson in v bavarskem moštvu je v minuli sezoni igral tudi slovenski reprezentant Jan Urbas.

Američan je eno leto sedel na klopi Salzburga, pred tem pa zelo uspešno vodil ekipo Eisbären Berlin in bil z ekipo trikrat zapored prvak lige, letos je šel naslov v roke Ingolstadta, kjer sta za uspeh zaslužna tudi slovenska hokejista Žiga Jeglič in Robert Sabolič. Jackson v ligi EBEL ni bil tako uspešen kot v Berlinu, Salzburg se je uvrstil v ligaški finale, vendar ga je tam v boju za lovoriko presenetil italijanski Bolzano s strelcem odločilnega gola za naslov prvaka Žigo Pancetom. V Salzburgu so hitro poiskali zamenjavo, namesto Američana bo ekipo v Mozartovem mestu vodil 43-letni Kanadčan Dan Ratushny, nekdanji trener DEL ekipe Straubing Tigers.

Tilia Olimpija - Salzburg, 2. tekma - 13
Tilia Olimpija - Salzburg, 2. tekma - 13 FOTO: Damjan Žibert

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.