Hokej

EBEL: V Tivoliju na preizkušnji Hebar in Zanoški

Ljubljana, 18. 10. 2014 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V vrstah EBEL ligaša Telemacha Olimpije prihaja do kadrovskih sprememb. Po odhodu napadalca Whitea sta na preizkušnji nekdanji zmaj Andrej Hebar in Kanadčan s hrvaškimi koreninami Tom Zanoški.

Po slovesu napadalca Matta Whitea, ki se je vrnil v domovino, sta v garderobi Olimpije na preizkušnji dva nova igralca. Trenerju Fabianu Dahlemu se bosta na prihajajočih tekmah skušala čim bolje dokazati napadalca Andrej Hebar in Tom Zanoški. Hebar je skupaj še z enim slovenskim igralcem, branilcem Damjanom Dervaričem, sezono začel v dresu slovaškega Zvolna, a sta se pred kratkim oba po prekinitvi pogodbe vrnila v Slovenijo. V primeru podpisa pogodbe bo za 30-letnega Hebarja to že njegova osma članska sezona v zeleno-belem dresu. Skupaj je za zmaje v ligi EBEL na 99 odigranih tekmah dosegel 59 točk (30+29).

Tom Zanoški se je rodil v Zagrebu, kjer je tudi napravil svoje prve hokejske korake, z družino je nato odšel v kanadski Brampton, kjer se je razvil v profesionalnega hokejista. Iz Severne Amerike se je nazaj v Evropo podal ob koncu sezone 2010/11, ko je zaigral za nemškega drugoligaša EHC Freiburg. Njegova naslednja evropska "postaja" je bil zagrebški Medveščak, v njegovi prvi sezoni je na 45 tekmah zbral 32 točk. Medvede je sredi sezone 2012/13 zapustil in se preselil v celovški KAC, s katerim je postal prvak lige EBEL. Na stari celini je nato igral še za Linz in Trojo-Ljungby. Letošnjo sezono je na preizkušnji začel v Bolzanu, a prave priložnosti za igro pri branilcih naslova lige EBEL ni dobil in z njim niso sklenili pogodbe. Če bosta igralca uredila vso dokumentacijo, bosta lahko nastopila na nedeljski tekmi, ko zmaji gostujejo v Gradcu, če ne pa na naslednji domači tekmi, ko v Tivoli prihaja Bolzano Žige Panceta.

Andrej Hebar
Andrej Hebar FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.