Hokej

Edmonton je 'pomagal' Los Angelesu

Edmonton, 11. 04. 2024 07.51 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Edmonton Oilers, ki so si že zagotovili nadaljevanje prvenstva NHL, so tokrat na domačem ledu visoko, s 5:1, premagali Vegas Golden Knightse. S tem so pomagali tudi Los Angeles Kingsom Anžeta Kopitarja, ki se tudi z Vitezi še borijo za nastop v končnici tekmovanja za Stanleyjev pokal.

Connor McDavid
Connor McDavid FOTO: AP

Tekmo proti lasvegaškemu moštvu je zaradi lažje poškodbe izpustil eden izmed najboljših igralcev lige, Connor McDavid. "Mislim, da Connor dobro ve, kakšen je naš veliki cilj," je dejal trener Naftarjev Kris Knoblauch. "Verjamem, da je tekmovalen in bi si želel drsati ter prispevati k zmagam ekipe, vendar mislim, da razume, kje je naša ekipa, kaj potrebuje njegovo telo in kako ga bomo še potrebovali v nadaljevanju sezone." Naftarji so na drugem mestu pacifiške skupine in imajo tri točke zaostanka za vodilnimi Vancouver Cancuksi, obenem pa tudi osem točk naskoka pred LA Kingsi na tretjem mestu. Golden Knightsi ta čas v boju za končnico držijo drugi "wild card" na zahodu s točko manj od Kraljev.

Kralje, ki so na pretekli tekmi proti Anaheim Ducksom zapravili prvo priložnost za preboj v končnico, naslednja tekma čaka v petek proti Calgary Flamesom, dan pozneje pa se bodo še enkrat pomerili proti Račkom. Hokejisti St. Louis Blues so na domačem ledu s 5:2 premagali Chicago Blackhawkse in s tem še ohranili upanje na končnico zahodne konference. Jordan Kyrou je zadel dvakrat, Robert Thomas pa je k zmagi dodal gol in podajo. St. Louis je ohranil majhne upe za nastop v končnici. Ker je Vegas izgubil proti Edmontonu, so se Bluesi približali na tri točke za zadnje mesto v končnici zahodne konference. Bluese čakajo še tri tekme, Golden Knightse pa štiri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Arizona Coyotes, ki nimajo več možnosti za končnico, so po podaljšku s 4:3 premagali drugo najboljše moštvo zahodne konference, Vancouver Canuckse. Zmago je domačemu moštvu z odločilnim golom prinesel Logan Cooley, ki je zadel po 3:51 minute podaljšane igre.

Izidi:
St. Louis Blues – Chicago Blackhawks    5:2

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights  5:1

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes     3:4 (podaljšek)

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.