Hokej

VIDEO: Evropa na slovensko-slovaški pogon v finale, tam Kopitarja in soigralce čakajo Kanadčani

Toronto, 25. 09. 2016 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selekcija Evrope je dobila drugo polfinalno tekmo svetovnega pokala in se z zmago nad Švedsko v Torontu prebila v veliki finale (3:2). Anžeta Kopitarja in soigralce čakajo Kanadčani, ti so v prvem polfinalu ugnali Rusijo (5:3).

V prvi tretjini se v obračunu med Švedsko in Evropo mreži nista zatresli, zato pa se je druga začela s slavjem švedske ekipe. Slovaškega vratarja Jaroslava Halaka je iz neposredne bližine premagal Nicklas Backstrom. S potrpežljivo in odgovorno igro so Anže Kopitar in soigralci stiskali obroč okoli švedskih vrat, kar jim je v 37. minuti prineslo izenačenje. V akciji je bil udeležen tudi najboljši slovenski hokejist, ploščico pa je med nogama nemočnemu Henriku Lundqvistu poslal Slovak Marian Gaborik. Po vsega 12 sekundah igre v tretji tretjini je še en slovaški hokejist v reprezentanci Evrope Tomaš Tatar iz drugega poskusa zatresel švedsko mrežo. Po prejetem golu so bili Švedi nevarnejši nasprotnik, štiri minute in pol pred koncem rednega dela tekme se je Erik Karlsson odločil za strel z modre črte ter nato dobil odbit plošček in ga spravil v mrežo za izenačenje.

Kopitar z Evropo vzorno zastopa tudi svoj klub Los Angeles Kings.
Kopitar z Evropo vzorno zastopa tudi svoj klub Los Angeles Kings. FOTO: AP

Do odločitve pa je prišlo v četrti minuti podaljška, ko je s svojim drugim golom Evropo v finale popeljal Slovak Tatar, spet je v akciji sodeloval tudi hrušiški as. V prvem polfinalnem obračunu je za domačine prvi zadel Sydney Crosby, ki je v 8. minuti izkoristil napako ruske obrambe. Rusi so se vrnili v drugi tretjini, ko sta zadela Nikita Kuharov (29.) in Jevgenij Kuznjecov (37.), ki sta poskrbela, da je domačim navijačem zastal dih. Toda 72 sekund po ruskem vodstvu je za izenačenje poskrbel Brad Marchand, tekma pa je bila odločena v zadnjem delu, ko so za Kanado zadeli Marchand (42.) z drugim golom na tekmi, Corey Perry (46.) in John Tavares (50.). Poraz Rusije je ublažil Artemija Panarina osem sekund pred zadnjim piskom sirene. Svetovni pokal v hokeju, ki je naslednik kanadskega pokala, je bil do zdaj na sporedu dvakrat. Prvič leta 1996, ko so se zmage veselili Američani pred Kanadčani, in leta 2004, ko so Kanadčani v finalu premagali Fince.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DeBill
27. 09. 2016 08.30
+4
kopitar se vozi po ledu kot iz drugega planeta, praktično mu je brez igre na telo težko vzeti puck
truga
26. 09. 2016 16.44
+7
...bravo,Kopi...
MaunelNeuer
26. 09. 2016 13.45
-6
Kanade pomoje ne more ustavit noben
mkmorfius
26. 09. 2016 12.08
+1
Z kanadčani bo pa teška...
intelektor
26. 09. 2016 14.27
+9
'S' 'K'anadčani bo pa te'ž'ka ... :/ Osnove pismenosti, kajne. Na žalost pa nisi edini, a je to pri tebi bilo potrebno izpostaviti(tri kardinalne napake v tako kratkem stavku), v poduk ostalim podobnim.