Hokej

Finec Haakana zapušča zmaje, išče se njegova zamenjava

Ljubljana, 25. 10. 2010 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Finski branilec Kari Haakana zaradi poškodbe zapušča ekipo Tilie Olimpije in končuje svojo aktivno hokejsko kariero.

V prejšnjem tednu si je 37-letni orjak iz Outokumpuja poškodoval desno stegensko mišico. Za saniranje poškodbe bi potreboval 4–6 tednov. Ker bi bilo to tudi zanj predolgo, da bi odgovorni v klubu lahko poiskali njegovo zamenjavo, je Kari Haakana vodstvu zmajev sam predlagal prekinitev pogodbe, ki je bila s strani odgovornih tudi sprejeta. "Želel sem ostati v Ljubljani in pomagati soigralcem. Svoje kariere nisem hotel zaključiti na takšen način, a ko telo ne zmore več, si je treba to priznati. Pri Olimpiji so bili vsi do mene maksimalno korektni in tudi sam želim biti pošten do vseh ter trenerju dati možnost, da poišče mojo zamenjavo," je za spletno stran ljubljanskega kluba povedal finski branilec.

Trenerja Tilie Olimpije Andrej Hebar in Hannu Järvenpää že iščeta okrepitev na branilskem mestu.
Trenerja Tilie Olimpije Andrej Hebar in Hannu Järvenpää že iščeta okrepitev na branilskem mestu. FOTO: Damjan Žibert

Zaradi konca kariere Haakane je trener Hannu Järvenpää že krenil v lov za novim branilcem. Trenutno potekajo pogovori z več igralci, ki bi lahko okrepili zeleno-bele. Na vrhu seznama je kanadski dvojec, ki se je že omenjal v nekaterih medijih, vendar do podpisa pogodbe z nikomer še ni prišlo. Gre za 31-letnega Burka Henryja, ki je pod Rožnikom igral že v minuli sezoni ter 37-letnega Jeffa Torryja, ki je prav tako igral v ligi EBEL za celovški KAC. Oba igralca sta bila na seznamu želja stratega zmajev že pred sezono, a takrat do dogovora ni prišlo. Haakana je v ligi EBEL za zmaje odigral 7 tekem ter ob dveh kazenskih minutah prispeval 3 podaje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zelena.zmajcica
25. 10. 2010 22.16
olimpija! :D <3
LouCypher
25. 10. 2010 17.27
Zakaj bi mu bili šteti dnevi? A ni oh in sploh super igra, pa polna dvorana, pa vse najnaj??? Al se pa pač že začenjajo vsakoletne sekljeve igre brez meja?
stotinka
25. 10. 2010 16.10
Sem slišala, da so tudi trenerju šteti dnevi ??? Ni dobro za fante. Drgač pa dejmo slovenska kluba v EBEL-u.