Hokej

FOTO: Hokejisti Olimpije v ligi Ebel poraženi še dvajsetič

Tivoli, 27. 11. 2015 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemach Olimpije so v 25. krogu lige Ebel vknjižili še dvajseti poraz v sezoni. Tokrat so v domačem Tivoliju morali priznati premoč zasedbi KAC-a iz Celovca. Odločilni zadetek je v drugi tretjini za celovško zasedbo zabil Jamie Lundmark.

Olimpija tako ostaja zadnja s 15 točkami, to pa je bil še dvajseti poraz za zmaje v letošnji sezoni lige Ebel (18 porazov in dva poraza po podaljšku). 

Po dveh zaporednih porazih, drugi na Dunaju je bil z 0:2 sicer precej znosnejši od poloma 0:10 v Linzu, so se Ljubljančani spet vrnili domov. Naloga tudi v Tivoliju ni bila lahka, v goste je prišel tradicionalni tekmec z druge strani Karavank, a so imeli domači dva aduta več, saj sta se v postavo vrnila Aleš Mušič in Žiga Pešut, še vedno pa so bili brez Andreja Hebarja. Na koncu so izgubili samo za en gol, vendar predvsem zaradi razpoloženega vratarja Oliverja Roya.

Olimpija domuje na dnu ligaške lestvice.
Olimpija domuje na dnu ligaške lestvice. FOTO: Damjan Žibert

Uvodna tretjina je postregla s premočjo gostov in dobro predstavo domačega vratarja Roya. Zmaji so resda imeli tri izključitve, od tega dve zaporedni, pri katerih so se dobro branili, v napadu pa so morali najzvestejši privrženci počakati skoraj do konca tretjine, da so videli prvi obetavni akciji zeleno-belih.

Nadaljevanje ni prineslo spremembe v igri, domači pa so brez gola zdržali do 26. minute, ko je moral Roy prvič po plošček v mrežo. Ljubljanski vratar je bil sicer osrednja osebnost pri domačih, brez njega bi bila številka na celovški strani semaforja že do polovice dvoboja precej višja. Posamezne akcije Gregorja Koblarja in Anžeta Ropreta pa na drugi strani za Pekko Tuokkolo niso pomenile resnejše nevarnosti. Povsem nenevarni so bili slovenski hokejisti tudi ob "power-playu", so pa le z enim golom zaostanka ohranili teoretične možnosti za preobrat.

V zadnjem delu so domači pokazali bolj živahen hokej. Za začetek je imela Olimpija spet igralca več, nevaren je bil Gal koren, a je zadel vratarja, gostje so nato ušli v protinapad z igralcem manj, izkazal pa se je Roy. Ropret je nato dvakrat preizkusili Tuokkolo, a gola ni bilo. Želja domačih je bila sicer velika, sledilo je še nekaj akcij, po katerih bi lahko padel izenačujoči gol, vendar je imel tudi Celovec trdno obrambo.

Tokrat so zmaji izgubili z minimalno razliko.
Tokrat so zmaji izgubili z minimalno razliko. FOTO: Damjan Žibert

V zadnji minuti so domači seveda poskusili še brez vratarja, Roland Kaspitz, pred desetimi dnevi junak tekme proti Dornbirnu, ko je poskrbel za popoln preobrat z goloma ob koncu rednega dela in v podaljšku, je imel 15 sekund pred koncem morda najlepšo priložnost domačih, ostalo pa je pri minimalnem porazu

Liga Ebel, 25. krog: 
Telemach Olimpija – KAC Celovec 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
29. 11. 2015 16.51
+5
Olimpija drugo leto v KHL
truga
29. 11. 2015 19.21
+0
mity79
28. 11. 2015 09.21
+4
INL pa še tam je vprašanje koliko porazov bi bilo.Simpl ko pasulj zanic ekipa.
mity79
28. 11. 2015 09.21
+1
INL pa še tam je vprašanje koliko porazov bi bilo.Simpl ko pasulj zanic ekipa.
anjerd
28. 11. 2015 08.41
+3
Kolikokrat moraš dobiti po buči, da ugotoviš kjer ti je mesto? Zavez je kljub trmi to že spoznal. kaj pa tile čakajo?