Hokej

FOTO: Hokejski derbi v Podmežakli Olimpiji

Jesenice, 28. 10. 2014 22.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Velika hokejska rivala, ekipa Sij Acroni Jesenice in gostje iz Ljubljane, moštvo Telemacha Olimpije, sta se okviru državnega prvenstva pomerila v dvorani Podmežakla. Zbralo se je več kot 2000 gledalcev, zmage pa so se veselili zmaji.

Hokejska tekma med Jeseničani in Ljubljančani spada med klasike slovenskih športnih rivalstev in tako je tudi današnji dvoboj, čeprav še daleč od nekdanjega blišča in pomena, pokazal stopničko na vrnitvi hokeja na Jesenicah na stare tire. Gneča pred dvorano Podmežakla pol ure pred tekmo je že napovedovala vrnitev starih dobrih časov; v dvorani se je ta večer zbralo vsaj 2000 gledalcev. Pred dnevi so na novinarski konferenci domačega kluba, ko so oznanili sodelovanje z novim (starim) glavnim pokroviteljem Acronijem, izrazili upanje, da bo navijačev najmanj 2000. In obenem namignili, da bi si zaželeli tudi tekmeca v najmočnejši postavi. Prvi del želje se je izpolnil, drugi ne.

Pri ljubljanskem ligašu so namreč, tako kot na dosedanje tekme v DP, na Gorenjsko poslali svojo pomlajeno zasedbo. Brez tujcev in brez udarnih adutov iz lige Ebel ter s pomočnikom trenerja Bojanom Zajcem v glavni vlogi na klopi. Odločitev so pojasnili s tem, da ima prva ekipa zgoščen tekmovalen ritem, pa tudi mladi igralci, na katerih sloni igra v DP, si po mnenju vodilnih iz Tivolija zaslužijo priložnost proti večnemu tekmecu. Na tekmi so v začetku kljub pomlajeni zasedbi gostje prevladovali, domači so si sicer priigrali nekaj priložnosti, vendar niso zadeli ali pa je vratar Aleš Sila strele ubranil. Edini gol v prvi tretjini je dosegel Jaka Zdešar po kazenskem strelu v sedmi minuti. V nadaljevanju so na začetku še prevladovali gostje, prek Davida Planka zadeli tudi vratnico, en gol pa so jim sodniki razveljavili, ker je bil dosežen z nogo. A ob koncu so bili vse nevarnejši tudi Jeseničani in Sila je moral nekajkrat dobro posredovati. V zadnji tretjini pa so začeli padati tudi goli. Najprej dva, ki sta navdušila navijače v Podmežakli, saj so domači po golih Saše Rajsarja in Jake Podrekarja, pri slednjem so sicer gostje protestirali, da je bil dosežen z nogo, že povedli z 2:1. A prednosti niso znali zadržati, privoščili so si preveč izključitev, Ljubljančani pa so se vrnili. Z goloma Luke Kalana v 49. in Roka Leberja, ki je v 54. minuti premagal vratarja Jureta Pavliča s strelom med nogama, je bilo na semaforji 2:3, zadnji poskus rdečih brez vratarja pa se je v 59. končal še z zadetkom Aljaža Uduča.

Hokejski derbi so dobili Ljubljančani.
Hokejski derbi so dobili Ljubljančani. FOTO: Damjan Žibert

"Super je bilo. Za nas mlade je seveda vrhunsko igrati na derbiju pred toliko navijači. Borili smo se, metali pod ploščke, zadeli smo štirikrat, kar je bolje kot v ligi Ebel. Morda nekaj ljudi ni verjelo, da lahko z mlado ekipo premagamo Jeseničane, a smo dokazali, da smo 'poborbali', kot je treba, zmaga pa je bila zaslužena," je tekmo ocenil ljubljanski napadalec Jure Sotlar. "Mislim, da je bilo v prvih dveh tretjinah ključna naša neučinkovitost, v zadnji pa preveč izključitev. Z motivacijo ni bilo težav, ne glede na to, s kakšno postavo pride Olimpija, je na Jesenicah to vedno magnet. Tudi navijači so se zbrali v lepem številu, čeprav so vedeli, da ne bo v polni postavi. Seveda takšen derbi vpliva na psiho, morda je bila želja tudi prevelika, morda tudi zaradi tega neučinkovitost v prvih dveh tretjinah," je dejal trener domačih Gorazd Rekelj.

Izid:
Sij Acroni Jesenice - Telemach Olimpija 2:4 (0:1, 0:0, 2:3)
strelci: 0:1 Zdešar (7.), 1:1 Rajsar (Brus, Zupančič, 42.), 2:1 Podrekar (Pem, 46.), 2:2 Kalan (Sotlar, Berlisk, 50.), 2:3 Leber (Berlisk, Uduč, 54.), 2:4 Uduč (59.)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

akaOO7
29. 10. 2014 10.29
+4
kot ucasih se spomnim ko smo se jagali po jesenicah z policaji,metali kamne na zabarje heheheh uf stari dobri casi!!!
ghee
29. 10. 2014 08.18
+1
MaunelNeuer
28. 10. 2014 23.59
+4
petervodeb
28. 10. 2014 23.39
+18
ajde jesenice nazaj v ebel,olimpija pa naj koncno naredi ekipo..
iphone4
28. 10. 2014 23.30
+21
Upam da bo spet kot nekdaj