Hokej

FOTO in VIDEO: Anže Kopitar s kralji zasluženo užival v paradi

Los Angeles, 17. 06. 2014 01.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Parada po ulicah Los Angelesa v čast prvakom lige NHL se je začela v središču mesta, praznovanje pa se je preselilo v dvorano Staples Center. Na mestnih ulicah se je zbralo 300.000 navijačev, popolnoma pa je bila razprodana tudi dvorana, ki sprejme nekaj manj kot 19 tisoč gledalcev.

Na tisoče navijačev hokejske ekipe Los Angeles Kings, za katero igra tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, se je zbralo v centru Los Angelesa, da so skupaj z igralci proslavili drugo zmago v Stanleyjevem pokalu v zadnjih treh letih. Kralji so v petek na domačem ledu po dveh podaljških v boju na štiri zmage ugnali New York Rangers. Tokrat pa so se skupaj z družinami, trenerji in drugim osebjem ekipe na vrhu dvonadstropnega avtobusa in več drugih vozil udeležili parade, ki se je končala pred njihovim športnim domovanjem, dvorano Staples Center. Na proslavo so seveda vzeli tudi sloviti Stanleyjev pokal in ga ponosno kazali navijačem, ko so se približali dvorani, pa so se nanje vsuli pisani konfeti. "Kakšen imeniten dan!" je na Twitterju vzhičeno zapisal Kopitar in objavil nekaj fotografij družine na paradi. Na sprejemu v domači dvorani pred 19.000 gledalci je po mnenju mnogih ob vstopu v dvorano prejel celo najglasnejši aplavz. Kopitar in kapetan moštva Dustin Brown sta bili sicer zvezdi večera. Ne samo, da sta navdušila navijače, vodstvo in soigralce s svojima govoroma, skupaj sta tudi zaključila slavnostne govore. Na vprašanje kateri od prstanov jima je najljubši, tisti izpred dveh let ali letošnji, sta v en glas odgovorila: "Naslednji!" Manj zgovoren je bil kapetan Brown, ko je množico nagovarjal sam ...

Darryl Sutter, trener ekipe Los Angeles Kings, z laskavo lovoriko.
Darryl Sutter, trener ekipe Los Angeles Kings, z laskavo lovoriko. FOTO: Reuters

"Težko je razložiti, kaj ob takšnih trenutkih čutimo igralci," je na paradi navijačem še povedal Dustin Brown, ko je skušal najti besede, kako se ob zmagi počuti ekipa, potem ko je bila v uvodnih krogih končnice lige NHL že na robu izpada. Kralji so postali četrta ekipa v zgodovini prvenstva NHL, ki ji je uspelo po zaostanku z 0:3 v zmagah v končnici zrežirati preobrat, in prva v zgodovini, ki si je finale NHL priigrala z zmago v gosteh na odločilni sedmi tekmi. Do Stanleyjevega pokala so kralji prišli na peti tekmi, ko so s 4:1 v zmagah ugnali rangerje. "Mislim, da ko bomo gledali nazaj na to ekipo, čez deset, dvajset ali trideset let, bomo vsi, tudi navijači, govorili le o tem, kako smo se vrnili med žive po zaostanku treh zmag, po zaostanku z 2:3, kako smo se znali zbrati in nikoli nismo odnehali," je še dejal Brown. "Vse to je bilo možno le zato, ker imamo znotraj ekipe s fanti dobre odnose in smo res povezani v eno. Želim le še nekaj povedati fantom: Rad vas imam," je na slovesnosti v dvorani ganjeno sklenil kapetan prvakov lige NHL.

Kopitar je ob osvojitvi novega naslova prvaka lige NHLobljubil, da bo veliki pokal znova prinesel tudi v Slovenijo. Hrušičan se bo v domovino vrnil v četrtek, 26. junija.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenija981
17. 06. 2014 08.20
-43
Kaj je zdej??????? je janša obsojen al ni?
me987
17. 06. 2014 08.33
+48
to je športna novica. dam ga pel, če te tako interesira in nehaj smetit.
Albatross
17. 06. 2014 08.41
+11
Janša je na prvi in drugi stopnji že lep čas obsojen nevednež Putin. Sicer je pa to šport in ne guši s tem JJ. Čestitke Kopi in Kingsi sem gledal vse tekme končnice. Res noro in polno preobratov. Only in NHL.
oxy.elite
17. 06. 2014 08.07
+70
Kopitar užival v paradi .... pa nobene njegove slike slike ne objavte? SRAMOTA!
bebo3
17. 06. 2014 10.48
-4
krnekilojz
17. 06. 2014 11.10
+8