Hokej

FOTO: Risi so Hrvate še enkrat 'nagradili' s 'porcijo'

Bled, 12. 04. 2016 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska hokejska reprezentanca je v drugi prijateljski tekmi pred odhodom na svetovno prvenstvo divizije I na Poljskem na Bledu premagala Hrvaško z 9:1. Za Slovenijo so zadeli Sabahudin Kovačevič in Rok Tičar po trikrat ter Jurij Repe, Nik Unuk in Žiga Jeglič.

Slovenci so vnovič visoko porazili Hrvate.
Slovenci so vnovič visoko porazili Hrvate. FOTO: Damjan Žibert
Slovenija je oddelala polovico pripravljalnih tekem pred SP. Oba dvoboja z južnimi sosedi so izbranci selektorja Nika Zupančiča zanesljivo dobili, razlika v kakovosti med tekmecema, Hrvati se pripravljajo na tretjeligaško SP, je bila preprosto prevelika. Na tekmi v Zagrebu so Slovenci večino dela opravili že v prvi tretjini, ko je bilo 4:0, tokrat je bilo podobno. Hrvaški vratar Vilim Rosandić je moral že v prvem delu trikrat po plošček v mrežo. Slovenski igralci so premoč prvič kronali v sedmi minuti, ko je Jurij Repe zadel tik po koncu kazni na hrvaški strani. Slovenija je večino časa preživela pred vrati tekmecev, medtem ko Robert Kristan ni imel prav veliko dela, pred iztekom tretjine pa sta za 3:0 poskrbela Sabahudin Kovačević in Rok Tičar. Selektor Nik Zupančič za zdaj še ni širil seznama igralcev v ekipi, tudi vratarja sta bila ista kot v Zagrebu, Kristan in Andrej Hočevar. V prvem napadu je tako ob Tičarju in Žigi Jegliču igral še Andrej Hebar, v drugem pa Žiga Pance, Miha Verlič in Jan Urbas. Tudi nadaljevanje je bilo enosmerno.

Nik Zupančič
Nik Zupančič FOTO: Damjan Žibert

V 25. minuti je po drugem golu Kovačevića, prvem v "power-playu", in Nika Unuka, ki je lepo dokončal delo mladega četrtega napada, v katerem sta bila še Žan Jezovšek in Nik Simšič, in izidu 5:0 že kazalo na hrvaško katastrofo. Neenakovredno tekmo so nato Slovenci le zapeljali v bolj mirne vode, nekoliko omilili pritisk, tako da so si lahko tekmeci malo oddahnili. Sredi tekme je v slovenskem golu Hočevar zamenjal Kristana. Slovenija je nato v razmaku pičlih 14 sekund povišala vodstvo na 7:0, tik pred koncem tretjine pa je Hrvaški le uspelo premagati Hočevarja. Hrvati so sicer v zadnji tretjini tudi zamenjali vratarja, a tudi Mate Tomljenović ni mogel preprečiti višanja izida. Najprej je "hat-trick" dosegel Kovačevič, potem pa z lepim strelom pod prečko še Tičar. "Popravili smo stvari, ki so še manjkale v Zagrebu, predvsem to, da sestavimo tri solidne tretjine. Ekipa je delala v pravo smer in to je bilo to. Take tekme so za to, da se nekaj stvari preizkusi, da smo videli, kaj lahko pričakujemo, ukvarjali pa smo se bolj sami s sabo," je po tekmi dejal selektor Zupančič.

Dodal je, da bo iz vrst novih državnih prvakov iz Ljubljane na priprave povabil Andreja Tavžlja, Gregorja Koblarja, Aleša Mušiča, Žigo Pešuta in Anžeta Ropreta, na treningu pa se bo pridružil še vratar Jesenic Žan Us, ker je Gašper Krošelj zbolel. Po tekmi s Hrvaško pa priprave zapuščajo Mark Čepon, Nik Unuk in Rok Leber.

Izid:
Slovenija
- Hrvaška 9:1 (3:0, 4:1, 2:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

car2314
13. 04. 2016 10.14
+6
kaj bi bilo šele če bi igrali z polno postavo haha +20