Hokej

FOTO: Za konec 'padli' še Avstrijci

Ljubljana, 08. 11. 2014 20.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi zadnjega kroga prijateljskega turnirja evropskega izziva v Ljubljani premagala Avstrijo s 3:1. Za Slovenijo sta zadela Sabahudin Kovačevič v četrti ter Ken Ograjenšek v 11. in 39. minuti. Risi so na turnirju osvojili končno prvo mesto.

Slovenci so za začetek turnirja premagali Japonsko s 3:1, v petek pa še Belorusijo s 3:0. Selektor Slovenije Matjaž Kopitar v že tako osiromašeni zasedbi, kjer so manjkali nekateri ključni igralci, na današnji zadnji tekmi ni mogel računati na Jana Urbasa in Anžeta Kuralta, prav tako pa ni bilo Roberta Saboliča, ki je na tem turnirju po dogovoru s klubom nastopil le na tekmi z Belorusijo, pred dvobojem pa je zaradi bolezni izpadel še branilec Aleš Kranjc. Obe ekipi sta bili tako daleč od popolnih zasedb, Avstrija pa je po lanski sezoni sicer tudi precej pomladila izbrano vrsto in zamenjala selektorja, zdaj jo vodi Daniel Ratushny. V vratih je tokrat dobil priložnost še tretji vratar v postavi, Gašper Krošelj. V prvem napadu je namesto Urbasa ob bratih Rodman priložnost dobil Žiga Pance, prvič pa je zaigral tudi mladi Aljaž Uduč.

Za razliko od prvih tekem so tokrat Slovenci s starimi znanci z druge strani Karavank hitro prišli do svoje igre, pa tudi zadetki so začeli padati hitro. Že v četrti minuti je bil na pravem mestu pred vrati branilec Sabahudin Kovačevič, a so nato na drugi strani Slovenci dovolili tekmecem, da so še v isti minuti prišli do izenačenja, ko je odbiti plošček v gol pospravil Brian Lebler. Na drugi zadetek Slovenije pa ni bilo treba dolgo čakati; v 11. minuti je vratar David Madlener plošček le odbil, v gol pa ga je potisnil Ken Ograjenšek.

Ken Ograjenšek je Avstrijcem zabil dva gola.
Ken Ograjenšek je Avstrijcem zabil dva gola. FOTO: Miro Majcen

Ob številčni prednosti pred koncem prvega dela bi lahko Slovenija prednost še povišala, vendar Boštjan Goličič ni bil dovolj natančen. V nadaljevanju sta si obe ekipi pripravili nekaj priložnosti, domači so imeli nov "power-play", ki je ostal neizkoriščen. Krošelj se je sredi tekme izkazal ob prodoru Leblerja, pozneje, ko so Avstrijci nekoliko močneje pritisnili in imeli tudi prvič na tekmi igralca več, pa je zbral še nekaj obramb. Žiga Pance pa je imel nato, ko so imeli moža več na ledu domači, lepo priložnost, a je meril natančno v Madlenerja. Zato pa so slovenski igralci pred koncem tretjine le izkoristili tretjo avstrijsko kazen v tem delu igre in Ograjenšek je z drugim golom na tekmi zagotovil mirnejšo zadnjo tretjino.

V tej so gostje na vsak način hitro želeli priti do drugega zadetka, ki bi jim omogočil tesno končnico in morebiten boj za zmago; a domači so bili trdni v obrambi, dobro pa je bil razpoložen tudi Krošelj in Slovenija je brez večjih težav nadzorovala potek tekme. Zbranost ni popustila niti ob številčni prednosti, Krošelj pa se je spet izkazal v 54. minuti, ko je bil pred njim sam Benjamin Pertik, slovenski vratar pa je plošček odbil čez gol. Slovenci so v tem delu tekme večino časa prebili pred svojim golom, zadetka pa niso več prejeli kljub navalu Avstrije. David Rodman pa je, ko so tekmeci poskusili še brez vratarja, zadel vratnico.

Izid:

Slovenija
- Avstrija 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Japonci boljši od Belorusov


Na prvi tekmi zadnjega kroga prijateljskega turnirja evropskega izziva v Ljubljani so japonski hokejisti premagali Belorusijo s 4:2. Povedli so Japonci z zadetkom Takume Kavaija, Juto Osava je vodstvo podvojil, vendar so se Belorusi vrnili po zadetkih Aleksandra Levka in Sergeja Šelega. A še v drugem delu sta zadela Rjo Tanaka in Jušihiro Hirano, 4:2 pa je bil tudi končni izid tekme. Japonci so tako dosegli prvo zmago na turnirju, Belorusi pa so tekmovanje končali brez točk.

Izid:
Belorusija - Japonska 2:4 (0:1, 2:3, 0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zverina56
09. 11. 2014 18.00
hahahah....teli avstrijci majo že kompleks pred Slovenijo :D
AIZ
08. 11. 2014 22.57
+9
Bravo naši !
DravaPtujFTW
08. 11. 2014 21.30
+17