Hokej

FOTO in VIDEO: Zmaji prvo domačo tekmo končali s polno mrežo

Ljubljana, 19. 09. 2014 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA/M.J.
Komentarji
4

V 3. krogu mednarodne hokejske lige EBEL so hokejisti Telemacha Olimpije prvič nastopili pred domačimi gledalci. A tudi to ni pomagalo in zmaji so vknjižili tretji zaporedni poraz. Češki Znojmo je zmagal s 5:2.

Sezone v ligi EBEL ljubljanski hokejisti niso pričeli najbolje, saj so doživeli dva poraza, oba na gostovanjih. Zmaji so v 3. krogu prvič igrali v domačem Tivoliju in so pričakovali prvo zmago v letošnji sezoni, a so bili po današnji tekmi precej bolj zadovoljni gostje, ki so napolnili mrežo tokrat nerazpoloženih zmajev. Že začetek sicer ni bil prav spodbuden. Čehi so že s prvim pravim strelom matirali domačega vratarja Andyja Chioda, nezbranost v obrambi in napake pa so botrovale še dvema zadetkoma gostov (ki so zadeli še vratnico), ti so tako po strelu Jana Lattnerja ob številčni prednosti na polovici prve tretjine imeli že tri gole naskoka. V nadaljevanju so zmaji le zaigrali malo bolje. Najprej so sicer zapravili nekaj priložnosti z igralcem več, kanček upanja pa je le vzbudil Hunter Bishop, ki je ob novem "power-playu" plošček iz bližine preusmeril v gol. A navdih s konca prvega dela ni trajal prav dolgo. Domači so imeli še eno priložnost, nato pa so spet gostje spretno izkoriščali njihove napake in nespretnost pred vrati. Četrti gol Znojma so si pravzaprav zabili zmaji kar sami, ker niso znali pospraviti ploščka iz gneče pred vrati, nato niso izkoristili igralca več, zato pa so ob koncu tretjine, ko so imeli moža več na ledu gostje, dobili še peti zadetek.

V zadnji tretjini tako ni bilo več dosti upanja za najbolj zveste navijače zeleno-belih, ki bodo tako kot igralci morali hitro pozabiti slab začetek v Tivoliju. Gostje so sicer tudi v zadnjem delu prevladovali, zadeli pa ne več, tudi ko so imeli minuto dva igralca več. Za ublažitev poraza je poskrbel Matt White po lepem prodoru v 58. minuti. V nedeljo bodo ljubljanski hokejisti spet gostovali, tako kot v prvih dveh krogih, tokrat gredo v Szekesfehervar k Sapi.

Izid:
Telemach Olimpija - Orli Znojmo 2:5 (1:3, 0:2, 1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kritikizmb
20. 09. 2014 21.27
+3
Malo denarja,malo muzike....
trava@pinkponk.com
20. 09. 2014 20.15
+3
jaz pa mislim da bo še slabše in zadnje mesto vabi.ne glede kaj bo z jeseničani.a kaj razmišljajo samo to kako bodo jesenice premagal,ostale zmage so samo pobožne sanje da bi premagal druge ekipe.ha ha ha -
BroNo1
20. 09. 2014 12.59
+6
najslabša tekma v zgodovini ebla v Sloveniji...kaj razmišljajo??
rossi321
20. 09. 2014 08.12
-9
mal se morajo fantje zbrat, in verjamem da jih čaka bolš sezona kot lani.