Hokej

VIDEO in FOTO: Zmaji z odlično zadnjo tretjino do tretje zmage v sezoni

Ljubljana, 31. 10. 2014 21.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v 15. krogu lige Ebel prišli do tretje zmage. Ljubljančani so v domači hali Tivoli s 3:2 ugnali do tega kroga tretje moštvo lige Gradec. Vratar Andy Chiodo je ubranil kar 42 strelov.

Ljubljanski hokejisti so na zadnjem gostovanju v Gradcu doživeli minimalen poraz, potem ko so se vrnili po visokem zaostanku. A točk takrat vseeno ni bilo, zato so v ljubljanskem taboru upali, da bo na domači tekmi drugače in da si bodo zmaji priborili tretji par točk v sezoni. To jim je tudi uspelo, po učinkoviti zadnji tretjini so povedli in nato kljub prejetemu zadetku zadržali minimalno prednost za tretjo zmago.

V uvodnem delu so domači zdržali dve prednosti gostov z igralcem več, ob katerih so Gradčani Olimpijo stisnili pred njen gol, vendar je bil vratar Andy Chiodo na mestu. Tudi sicer je imel domači vratar bistveno več dela kot Danny Sabourin v vratih Gradca, a do konca tretjine ni klonil. V napadu pa so bili domači še najbolj nevarni takoj na začetku, ko so zadeli okvir vrat, ter ob koncu, ko so imeli sami igralca več.

Domači pa so po tej prednosti vendarle nekoliko stopnjevali ritem in bili v drugem delu odločnejši in tudi nevarnejši. Novo kazen je Gradec sicer preživel brez prejetega gola, a je nato v 28. minuti na veselje sicer ne prav številnih navijačev v Tivoliju Aljaž Uduč pred golom spretno preusmeril plošček v mrežo za vodstvo Olimpije. Zadržali pa ga zmaji niso, saj je v 35. minuti val novega pritiska gostov obrodil sadove za 1:1.

Začetek zadnje tretjine je minil ob terenski premoči gostov, vendar so imeli priložnosti tudi domači. Le izkoriščali so jih slabo, v 51. minuti pa so številni že videli plošček v mreži gostov, a so sodniki po ogledu posnetka odločili, da zadetka ni bilo. Sledil je "power-play" Olimpije, ki pa je ostal neizkoriščen. A trud domačih, v tej tretjini so sprožili več strelov kot v prvih 40 minutah, se je le obrestoval, v 53. minuti je Hunter Bishop meril od daleč in zadel natančno pod prečko, dve minuti zatem pa je Andrej Hebar prodor kronal s tretjim golom. Tekmo bi lahko dokončno odločil Jure Sotlar, ki pa je v 58. minuti zadel vratnico. Gradec je nato, ko je bil izključen prav Hebar, sicer še znižal, toda v zadnje pol minute kljub šestim igralcem v polju ni več zadel in zmaga je ostala doma.

Izid:

Telemach Olimpija – Graz 99ers 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Uduč (28.), Bishop (53.), Hebar (55.); Werner (35.), Kelly (59.)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomjaz
01. 11. 2014 10.29
-1
odigrali odlično veliko strelov iz daleč.
devede
01. 11. 2014 09.55
+2
Sama ebel liga je kot tekmovanje izpeta zgodba.Mislim,da bi morali spet razmisljati o nekaksni Alpski ligi,z mostvi iz Slovenije,Italije,Avstrije,Svice ...To bi spet privabilo gledalce v dvorane.
konstruktor
01. 11. 2014 06.51
+4
Gledal drugo tretino na Tv, fantje so res borbal, sem res vesel, da so bli nagrajeni na koncu, čestitke..
CFC1
01. 11. 2014 01.02
+8
BRAVO OLIMPIJA. Vsi za šampijone zelene!