Hokej

VIDEO: Gol in podaji Kopitarja v Arizoni

Glendale, 01. 02. 2017 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti po All Star vikendu nadaljujejo z rednim delom v ligi NHL. Prvi večer so bili na ledu tudi Los Angeles Kings in se veselili zmage s 3:2 na gostovanju v Arizoni. Pri vseh treh zadetkih kraljev je sodeloval tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je dosegel gol in dve podaji.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Arizona Coyotes - Los Angeles Kings
    03:18
    Vrhunci tekme Arizona Coyotes - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Nashville Predators
    01:43
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Nashville Predators
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Columbus Blue Jackets
    02:28
    Vrhunci tekme New York Rangers - Columbus Blue Jackets

Anže Kopitar je bil strelec prvega gola v 10. minuti ter podajalec pri obeh ostalih. Za kalifornijsko ekipo, ki se bori za mesta, ki še omogočajo nadaljevanje sezone v končnici, sta v polno zadela še Jordan Nolan in Jake Muzzin, slednji manj kot dve minuti pred koncem za končni izid 3:2. "Mislim, da smo samo v zadnji tretjini trikrat zadeli okvir gola. Vedeli smo, da mora nekaj tudi v gol," je po tekmi dejal strateg kraljev Darryl Sutter. Njegovi hokejisti so vso tekmo lovili tekmece, potem ko je Arizono v deveti minuti v vodstvo popeljal Jordan Martinook, v drugi tretjini pa Ryan White. A tako kot ob prvem Kopitarjevem golu je tudi ob drugem Nolanovem odgovor prišel hitro, le 24 sekund pozneje, za zadnji gol na tekmi pa so nato poskrbeli gostje. Los Angeles je dosegel tretjo zaporedno zmago, potem ko je pred prekinitvijo All Star premagal Carolino in New Jersey. Kralji bodo po petih tekmah v gosteh naslednji dvoboj igrali doma, ko bodo v noči na četrtek gostili Colorado. Newyorški otočani so premagali vodilni Washington prav tako s 3:2, tekmo je odločil Ryan Strome, ki je z golom v zadnji tretjini končal enomesečni strelski post; vratar newyorške ekipe Thomas Greiss, ki je pred tekmo podaljšal pogodbo še za tri leta, pa je zbral 28 obramb.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Poražencem ni pomagal niti gol Aleksandra Ovečkina, že 24. v sezoni. V Raleighu se je izkazal 19-letni Finec Sebastian Aho, ki je za domačo Carolino dosegel tri gole in dodal še podajo, kar je bil njegov prvi "hat trick" v karieri v NHL. Carolina je Philadelphio ugnala kar s 5:1. Dva gola je k zmagi Pittsburgha proti Nashvillu prispeval Patric Hornqvist, končni izid je bil 4:2, enako razpoložen kot Aho pa je bil tudi Max Pacioretty, ki je z golom v vsaki tretjini prispeval levji delež k zmagi Montreala proti Buffalu s 5:2. Zanj je bil to drugi večer s po tremi goli v sezoni. Gledalci v Sunrisu na Floridi so videli 11 zadetkov in zmago svoje ekipe v tesni končnici; potem ko je bilo na semaforju po dveh tretjinah 4:4, je v zadnji najprej zadel Jonathan Marchessault, ki je izkoristil napako gostov in izgubljen plošček za svojim golom, pozneje pa je zmago potrdil še Jason Demers, za Ottawo je Derick Brassard tik pred koncem le ublažil poraz. Povsem drugačen razplet je imel dvoboj v Dallasu: domači vratar Kari Lehtonen je zbral 40 obramb proti Torontu, gostitelji pa so temelje za zmago postavili že v prvi tretjini, ko so v 16 minutah dosegli kar pet golov, zadelo pa je pet različnih igralcev.

Izidi:
Arizona Coyotes - Los Angeles Kings        2:3
New York Rangers - Columbus Blue Jackets   4:6
New York Islanders - Washington Capitals   3:2
Pittsburgh Penguins - Nashville Predators  4:2
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers  5:1
Detroit Red Wings - New Jersey Devils      3:4
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins        3:4
Florida Panthers - Ottawa Senators         6:5
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres        5:2
St. Louis Blues - Winnipeg Jets            3:5
Dallas Stars - Toronto Maple Leafs         6:3
Edmonton Oilers - Minnesota Wild           2:5
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche         5:1
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks       3:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.