Hokej

VIDEO: Gol in zmaga Kopitarja, Chicago slavil v Bostonu

Los Angeles, 12. 12. 2014 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL gostovali v Ottawi in se veselili zmage s 5:3. Ob igralcu več na ledu je zadel tudi Anže Kopitar, ki je poskrbel za vodstvo kraljev s 3:2. Ob Kopitarju so zadeli še Matt Greene, Justin Williams, Trevor Lewis in Tanner Pearson.

Kalifornijci so v drugi tretjini povedli z 2:0, na začetku zadnje tretjine pa je Mark Stone izenačil. A gosti so pokazali dobro igro in še trikrat zatresli mrežo tekmeca, medtem ko so sami prejeli zgolj zadetek. "To je bilo pomembno. Oni so bili v naletu, a nam je uspelo igro hitro igro spet prevzeti v svoje roke. Res je bilo pomembno, da smo hitro odgovorili po izenačenju," je dejal Jake Muzzin, ki je prispeval tri podaje in bil tako eden glavnih krivcev, da 56-letni trener Ottawe Dave Cameron kot glavni trener - doslej je bil pomočnik - na svoji prvi tekmi v ligi NHL ni zmagal. "Nihče ni govoril na glas o tem, ampak vsi smo mu želeli priskrbeti prvi 'W' (zmago) v ligi. Kluba ni prevzel v lahkem položaju, toda v zadnjih dneh je opravil dobro delo, vodil dobre treninge in mislim, da imamo na čem graditi," je povedal Bobby Ryan. Ottawa je trenutno predzadnja v atlantski skupini, medtem ko je Los Angeles deveti v zahodni konferenci.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Od tistih, ki so igrali danes ponoči, so pred njim Chicago, ki je s 3:2 zmagal v Bostonu, kar je bila zanj osma zaporedna zmaga, Nashville, ki je s 5:1 slavil pri Arizoni, St. Louis, ki je na krilih Alexandra Steena (dva gola in podaja) in T.J. Oshieja (gol in dve podaji) s 6:3 odpravil New York Islanders, Calgary, ki je s 3:4 izgubil v Buffalu (Matt Moulson je za zmagovalce zadel dvakrat, Tyler Ennis pa je trikrat podal), San Jose, ki je z 2:1 ugnal Minnesoto, in tudi Winnipeg, ki je po kazenskih strelih klonil na gostovanju pri Coloradu.

V vzhodni konferenci se je na prvo mesto povzpela Tampa Bay, ki je po zaslugi dveh zadetkov Nikite Kučerova z 2:1 premagala ob Edmontonu najslabšo ekipo lige Carolino, Washington je po podaljšku na domačem ledu izgubil proti Columbusu z 2:3, Nick Foligno je prispeval dva gola, tudi odločilnega, Philadelphia pa je v dvoboju metropolitanske skupine s 4:1 odpravila New Jersey.

Izidi:
Ottawa Senators - Los Angeles Kings 3:5
Buffalo Sabres - Calgary Flames 4:3
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 2:3 (podaljšek)
Boston Bruins - Chicago Blackhawks 2:3
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 4:1
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 2:1
St. Louis Blues - New York Islanders 6:3
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 4:3 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Nashville Predators 1:5
San Jose Sharks - Minnesota Wild 2:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
12. 12. 2014 10.57
+3