Hokej

Selektor risev optimističen pred SP: Nimamo se česa bati

Ljubljana, 21. 04. 2016 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Slovenska hokejska reprezentanca bo v soboto na SP v Katovicah začela misijo "povratek v elitno skupino 2017". Selektor risev Nik Zupančič , kije imel precej težav s sestavo moštva zaradi številnih poškodb, je pred začetkom šampionata optimističen.

Slovenska hokejska reprezentanca bo od 23. do 29. aprila nastopila na svetovnem prvenstvu divizije 1 (skupina A) v poljskih Katovicah. V družbi Avstrije, Poljske, Južne Koreje, Japonske in Italije bodo Slovenci skušali priti do prvega mesta, ki edino zanesljivo vodi v elitno skupino na SP 2017. Lani so na elitnem SP na Češkem risi pristali na zadnjem mestu v konkurenci Belorusije, Rusije, Slovaške, Finske, Norveške, ZDA in Danske in izpadli.

Selektor Nik Zupančič bo prvič v vlogi samostojnega trenerja izbrane vrste, potem ko je bil v pomočnik Matjaža Kopitarja, kljub težavam s poškodbami nekaterih ključnih igralcev pa je optimist in Poljsko 2016 pričakuje brez strahu. "Stvari na ledu kar 'štimajo'. Kar bi radi dosegli, se bo počasi izkristaliziralo, in na ledu nimam nobenih težav. En napad deluje že kar dobro, drugi morda še malo škriplje, ampak nekaj stvari bomo lahko še izboljšali," pravi Zupančič o zadnjih podrobnostih pred SP.

"Vsem igralcem, ki so zbrani, absolutno zaupam. Ne morem nikogar izpostaviti, zmeraj je zmagovala ekipa. Tudi zdaj bo tista ekipa, ki bo najbolje delovala skupaj na ledu, rezultatsko uspešna. V tem je naša moč, smo zelo kompaktni, nimamo velikih odstopanj, a tudi naša tretja ali četrta peterka lahko ustvarja enakovreden pritisk na tekmeca. Pokriti smo na vseh položajih in nimamo se česa bati," je dodal Zupančič.

Za Slovence se bo letošnje prvenstvo na Poljskem začelo v soboto, ko jih čaka prva tekma z Japonci.

Ken Ograjenšek
Ken Ograjenšek FOTO: Aljoša Kravanja
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.