Hokej

FOTO: Hokejisti Olimpije v Podmežakli maščevali aprilski poraz in osvojili pokal Slovenije

Jesenice, 01. 12. 2015 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Telemach Olimpije so v premierni izvedbi finala pokala Slovenije s 4:0 premagali zasedbo Sij Acroni Jesenic. Zmagovite zadetke za zmaje so v Podmežakli prispevali Žiga Pešut, Luka Kalan, Nik Pem in Roland Kaspitz. Olimpija se je z zmago železarjem tako maščevala za aprilski poraz v finalu državnega prvenstva.

Zmaji so z zmago tako osvojili prvo pokalno lovoriko v zgodovini samostojne Slovenije. "Občutek je bil mogoče malo drugačen kot za preostale fante, da se v začetku decembra podeli že prvo lovoriko. Bilo je veliko pritiska na nas, sami smo si skoraj skopali jamo na začetku, na koncu pa je vsem odleglo, da se je tekma izšla, tako kot se je," je po zmagi v finalu pokala Slovenije povedal kapetan zmajev Andrej Tavželj.

Uvodna tretjina v znamenju številčne premoči domačinov
Uvodna tretjina je postregla z dokaj izenačenim hokejem, vsaka od ekip je imela nekaj časa premoč. Ljubljančani na začetku, ko sta bila pred vratarjem Juretom Pavličem nevarna Gregor Koblar in Anže Ropret, v nadaljevanju pa domači. Ti so imeli v prvem delu kar petkrat igralca ali celo dva več na ledu, pri igri 5-3 pa so jim z neumnostjo pomagali kar tekmeci: ko je Aleš Mušič ostal brez palice, je Žiga Pešut na led vrgel svojo, kar pa je seveda v nasprotju s pravili in gostje so dobili novo kazen. Toda Jeseničani teh napak niso znali kaznovati, še najbližje ploščku v vratih Oliverja Roya sta bila Sašo Rajsar in Matevž Erman.

Zmaji so se maščevali za aprilski poraz v državnem prvenstvu.
Zmaji so se maščevali za aprilski poraz v državnem prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert

Premoč zeleno-belih v uvodu druge tretjine so gostje vendarle spremenili v vodstvo, potem ko je po strelu Maksa Selana pred golom ploščku smer spremenil Pešut. Zmaji so še lažje zadihali v 32. minuti, ko so po podobni akciji in strelu Selana ter zadetku Luke Kalana povedli z 2:0. A domači so v nadaljevanju zapravili kup priložnosti, predvsem Sašo Rajsar, ki je bil dvakrat sam pred Royem, pa ga ni znal premagati, enkrat pa so imeli njihovi tekmeci srečo, ko se je plošček od Selana odbil tik ob vratnici vrat Olimpije za gol.

Jeseničani v uvodni tretjini niso uspeli izkoristiti številčne premoči.
Jeseničani v uvodni tretjini niso uspeli izkoristiti številčne premoči. FOTO: Damjan Žibert

V zadnjem delu so vse bolj prevladovali zeleno-beli, rdeči pa so se osredotočali na obrambo in prežali na protinapade. A igra je večinoma potekala pred vrati Pavliča, ki je imel več dela kot Roy, večino je opravil dobro, klonil pa v 55. minuti. Takrat je Olimpija dokončno potrdila osvojeni pokal, ko je Nik Pem med dvema tekmecema prišel do ploščka in spretno matiral še vratarja. Čeprav je bilo na semaforju že 0:3, so ob koncu železarji poskusili še brez vratarja, kar pa je Roland Kaspitz spremenil v končni izid tekme.

Hokejska zveza Slovenije je želela z uvedbo pokala v sezoni 2015/16 domači hokejski javnosti ponuditi možnost spremljanja medsebojnih tekem klubov, ki sicer v tem delu sezone ne igrajo v istih ligaških tekmovanjih. Jeseničani igrajo v ligi INL, Ljubljančani pa v ligi Ebel.

Finale pokala Slovenije:
Sij Acroni Jesenice – HDD Telemach Olimpija 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Pešut 27., Kalan 32., Pem 55., Kaspitz 60.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trava@pinkponk.com
04. 12. 2015 10.48
+2
JA ŽABICE KAR VESELITE SE SAJ STE SAM TO SPOSOBNI.ENEGA PREMAGAT TO SO JESENICE OSTALIH ŽAL NE.JAZ BI BILA ŽALOSTNA NA VAŠEM MESTU.
truga
02. 12. 2015 20.18
+7
...igralci iz prestolnice dopoldan trenirajo...zvecer igrajo...profesionalci...gorenjci dopoldne na siht...popoldne na tekmo...amaterji...rezultat...?...
carnia
02. 12. 2015 18.35
+6
Lahko je Ljubljančane sram za tako igro. Bili so z vsemi tujci na Jesenicah pa so imeli težave, kljub temu da je kar nekaj Jeseničanov poškodovanih. Bomo videli kaj bo v državnem prvenstvu ko bodo igrali samo z domačimi igralci. Tujci bodo januarja tako ali tako odšli ker "colnge" ni sploh. V ligi Ebel so pa samo za kanonfuter, pa to. VSI ZA ŠAMPIONE RDEČE.
trava@pinkponk.com
04. 12. 2015 10.47
+1
mal veselja jim je treba pustiiti da se še tukaj ne obrukajo kot se v ligi ebel kjer so zabetonirani na zadnjem mestu in z največ porazi.ko Jeseničani trenutno lepo veselo na tretjemmestu v svoji ligi.
rko
02. 12. 2015 12.34
-9
nimajo plavžarji kej iskt
j1n
02. 12. 2015 17.33
+9
nima žabarija kej iskt v eblu in sramotit slovenije...
trava@pinkponk.com
04. 12. 2015 10.45
+1
ha ha točno se vidi kok so žabe sposobne.lahko premagajo samo jesenice ostale tekmece v ligi ebel pa ne morejo in SO ZABETONIRANI NA ZADNJEM MESTU KJER JESENICE V SVOJI LIGI LEPO GREJE TRETJE MESTO.IN NE SE HVALT S TO ZMAGO KER JE SAM OBLIŽ NA PORAZE DRUGIH TEKEM.