Hokej

Hokejisti Olimpije nemočni v Innsbrucku: sedmica v golu Ljubljančanov

Innsbruck, 11. 11. 2016 22.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Olimpije so v tekmi 17. kroga lige Ebel izgubili z Innsbruckom z 2:7 (1:2, 1:2, 0:3).

Hokejisti Olimpije so visoko izgubili v Innsbrucku.
Hokejisti Olimpije so visoko izgubili v Innsbrucku. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski hokejisti so na pot proti Innsbrucku krenili brez vratarja Jeffa Frazeeja in branilca Raphaela Bussieresa, naslednji dnevi bodo pokazali, kakšna bo njuna nadaljnja usoda v moštvu zaradi neudeležbe na tekmi. Tako je priložnost v golu tako kot proti Salzburgu dobil mladi Jakob Raišp, ki pa je že v 36. sekundi po prvem napadu domačih moral po plošček za svoj hrbet. Ko so domači v peti minuti povedli že z 2:0 z golom Jasona Desantisa, se je zdelo, da bodo domači navijači hitro začeli slaviti in da se Olimpiji obeta težak večer. A le 46 sekund po drugem golu je Sacha Guimond z natančnim strelom premagal nekdanjega čuvaja mreže Olimpije Andyja Chioda in Olimpijo vrnil v igro. Najlepšo priložnost za izenačenje so Ljubljančani imeli v 11. minuti, ko so celo minuto igrali z dvema več, a se je Chiodo nekajkrat izkazal. Prva tretjina se je končala z več poskusi gostov in tesnim zaostankom, nadaljevanje pa je prineslo izključitev Mihe Zajca, gostje so se dobro branili, le dve sekundi pred koncem kazni pa so dobili zadetek za 1:3. Manj kot dve minuti pozneje pa so domači prvič pobegnili na +3.

Na polovici tekme je kanček upanja za Ljubljančane prižgal Žiga Pešut. Nato je v 33. minuti sledil še fizični obračun med še enim nekdanjim zmajem Nickom Rossom in Gaborjem Gilbertom, Olimpija je nato napadala v valovih, po dveh tretjinah pa so bili sicer gostje boljši po strelih, a zaostajali za dva gola.

V zadnjem delu pa je Ljubljančanom zmanjkalo moči, domači so v razmaku devetih minut dosegli še tri gole za visoko zmago 7:2, za Innsbruck je sicer velik delež pri zmagi prispeval tudi izkušeni Chiodo, mladi Raišp pa je imel tokrat še eno učno uro na tej ravni tekmovanja.

Izid:
Innsbruck - Olimpija 7:2 (2:1, 2:1, 3:0)

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.