Hokej

VIDEO: Hokejisti Olimpije po desetih porazih le do zmage

Ljubljana, 01. 11. 2015 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v 18. krogu lige Ebel v Ljubljani premagali VSV Beljak s 4:1. Ljubljanski 'ledeni oklepniki' so tako prekinili niz desetih zaporednih porazov.

Ljubljanski hokejisti so končno prekinili črno serijo. Po desetih zaporednih porazih, kar je bil njihov najdaljši neuspešni niz, odkar igrajo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, so v Tivoliju ugnali VSV Beljak. In to prepričljivo, saj gostom niso dopustili nobene možnosti, da bi prišli do ugodnega rezultata.

Hokejisti Olimpije so končno prišli do zmage.
Hokejisti Olimpije so končno prišli do zmage. FOTO: Damjan Žibert

Predvsem v obrambi so igrali disciplinirano, niso delali neumnih napak, tako da Avstrijci niso imeli veliko priložnosti za gol, še tisti, ki so ga dosegli, je bil bolj plod sreče oziroma slučaja kot pa kakovostne akcije. Na drugi strani pa so varovanci Fabiana Dahlema pokazali učinkovitost, to velja predvsem za drugo tretjino, v kateri so praktično izkoristili vse svoje priložnosti.

Prva tretjina se je začela in končala s pritiskom Beljačanov, vmes pa je bilo obdobje gostiteljev, v katerem so tudi povedli. Po dveh zapravljenih priložnostih Nika Pema in še nekaj polpriložnostih je prvi gol na tekmi dosegel Kristof Reinthaler, ki je z natančnim strelom ugnal nekdanjega vratarja Olimpije Jean-Philippa Lamoureuxa.

Na začetku druge tretjine je po protinapadu treh zelenih proti belemu branilcu vodstvo povišal Gregor Koblar, le štiri minute pozneje je Fabian Scholz z izjemnim strelom z desne strani poslal plošček pod prečko, na 4:0 pa je povišal Andrej Hebar, ki je po strelu Andreja Tavžlja pred vrati preusmeril plošček v mrežo. Gosti so še pred zaključkom tretjine izid znižali, po podaji Žige Panceta, ki je do današnje tekme prav v vseh obračunih s svojim nekdanjim klubom dosegel zadetek (tako v dresu Bolzana kot VSV Beljaka), Mark Santorelli streljal izza vrat, zadel vratarja Roya Oliverja v hrbet, plošček pa se je odbil v mrežo.

Ko so Ljubljančani na začetku zadnjega dela minuto in 27 sekund zdržali napade pri številčnem primanjkljaju 3:5, je bilo bolj ali manj jasno, da bodo točke ostale doma. Beljak je sicer še naprej napadal, tudi Olimpija je imela svoje priložnosti, toda vratarja se nista dala več premagati.

V ligi Ebel je zdaj na sporedu premor, v katerem bodo na sceno stopile reprezentance, tako avstrijska kot slovenska bosta igrali na turnirju v Katovicah. Liga Ebel pa se bo nadaljevala 13. novembra, ko bodo zeleno-beli spet igrali doma, njihov tekmec pa bo Znojmo.

Izid:

Telemach Olimpija - VSV Beljak 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Reinthaler (10.), Koblar (24.), Scholz (28.), Hebar (33.); Santorelli (36.).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
02. 11. 2015 11.57
+2
Zdaj imajo malo "fore" za deset novih porazov....
bensonb
02. 11. 2015 04.51
+0
štojerčki tretja hokejska liga na to se tudi pije
rambek
01. 11. 2015 23.13
-1
Na to se pije in veseli kajti zmage so zelo redke.