Hokej

Hokejisti Olimpije presenetili v Znojmu in prvič v sezoni osvojili vse tri točke

Znojmo, 16. 10. 2016 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Hokejisti Olimpije so na tekmi 10. kroga lige EBEL gostovali na Češkem pri Znojmu in zmagali s 3:2. To je za zmaje prva zmaga po 60 minutah igre, sicer pa tretja v sezoni. Ljubljančani so tako prvič osvojili vse tri točke, odločilen gol je dosegel Ograjenšek.

Ljubljančani so sicer še vedno pri dnu lestvice razširjenega avstrijskega prvenstva, a so na zadnji tekmi pokazali spodbudno predstavo in za drugo zmago po podaljšku v sezoni premagali Gradec. Tudi zato so se optimistično podali na gostovanje na Češko, kjer so domači Orli po slabšem začetku sezone našli pravi ritem in se spogledovali s prvo polovico lestvice. A so jih tokrat zmaji presenetili in petkovi domači zmagi dodali še prvo v sezoni po rednem delu.

Pred zmaji je bil zato velik izziv. Ko so domači že v zgodnji fazi tekme povedli z zadetkom iz bližine, so domači navijači pričakovali lahko delo. Toda že v prvi tretjini so tudi gostje imeli svoje priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Hokejisti Olimpije so presenetili z zmago na Češkem.
Hokejisti Olimpije so presenetili z zmago na Češkem. FOTO: Damjan Žibert

V drugi tretjini so na začetku pritisnili Čehi, v 28. minuti pa povišali na 2:0. Ko je le nekaj sekund po drugem golu pri gostih Gabor Gilbert dobil štiriminutno kazen zaradi visoke palice, je kazalo, da se bo tekma lomila. To se je tudi zgodilo, toda ne po čeških željah, ampak tako, da je Žiga Pešut v 31. minuti kaznoval domače moštvo in z igralcem manj dosegel svoj prvi letošnji gol za priključek na tekmi.

Ta gol je odrezal domače, ki v nadaljevanju z igralcem več niso bili več tako nevarni. Zadnji del so tako začeli s +1, v 45. minuti pa je lepo predstavo s še enim zadetkom kronal razpoloženi Pešut in Olimpija je prišla do izenačenja. Popoln preobrat so gostje zrežirali v 49. minuti, strelec je bil s svojim premiernim golom v tem tekmovanju mladi Tim Ograjenšek. Sledil je pričakovan pritisk domačih, a je vratar Jeff Frazee, tako kot v petek, zaklenil vrata in ni dovolil še enega gola, ustavil pa je 44 strelov.

Olimpija je tako zasluženo prišla do prve letošnje zmage po 60 minutah, kar bo nedvomno dobra spodbuda pred naslednjim obračunom. Ta jih čaka že v torek, ko se bodo na domačem ledu v dvorani Tivoli pomerili s celovško ekipo KAC, v tivolski ekipi pa upajo, da bodo z zadnjimi rezultati tudi navijače spodbudili k nekoliko boljšemu obisku.

Izid:
Orli Znojmo - Olimpija 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
strelci: 1:0 Sulak (Wronka, McMonagle, 4.), 2:0 Bartoš (Cip, Novak, 28.), 2:1 Pešut (Langkow, 31.), 2:2 Pešut (Harty, Alagič, 45.), 2:3 Ograjenšek (Bazevics, 48.).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
16. 10. 2016 22.07
-1
Čestitke Jesenice 9 zaporedna zmaga!!
matyc72
16. 10. 2016 22.36
+1
SENNA1
16. 10. 2016 21.44
+3
BRAVO,OLIMPIJA