Hokej

Hokejisti Olimpije z zmago na Jesenicah izenačili izid v zmagah

Jesenice, 11. 04. 2015 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Hokejisti so odigrali drugo tekmo finala slovenskega državnega prvenstva. Po prvi zmagi Jesenic v Tivoliju, so zmaji vrnili "udarec" in slavili v Podmežakli (1:3). Stanje v zmagah je izenačeno na 1:1, prvak bo ekipa, ki bo prva dosegla tri zmage.

V klasičnem finalu hokejskega državnega prvenstva se je prva tekma razpletla nekoliko presenetljivo, a Jeseničani so zasluženo zmagali na terenu branilcev naslova. Gneča pred dvorano Podmežakla je spomnila na stare dobre hokejske čase, več kot 2500 gledalcev na hokejski tekmi pa je tudi rekord prenovljenega jeseniškega hokejskega središča.

Jeseničani so na začetku tekme pokazali, da bodo skušali s podobno igro še enkrat priti do podobnega izkupička. Strela Andreja Židana sta ogrela vratarja Olimpije Miiko Wiikmana, Maks Selan in Tom Zanoški pa sta ogrela domačega čuvaja mreže Aleksisa Ahlqvista. Zmaji so nato zapravili prvi "power-play", a takoj po izteku jeseniške kazni povedli, ko je odbitek v mrežo pospravil Zanoški. Toda veselje zelenih ni trajalo dolgo, že v naslednjem napadu so Jeseničani izenačili, ko je Marjan Manfreda z natančnim strelom presenetil vratarja gostov.

V nadaljevanju so gostje presekali jeseniški nalet s hitrim golom, slabo posredovanje vratarja Ahlqvista je izkoristil Anže Ropret. Sledili so napadi v valovih, ko je imel najprej veliko dela jeseniški vratar, potem pa tudi ljubljanski. Do polovice tekme so domači obdržali ritem iz prvega dela, potem pa je sledil nov ljubljanski šok; po natančni podaji Selana na modro črto je Matic Podlipnik zadel tik pod stičišče vratnice in prečke. Jeseničani so nato sicer imeli skoraj minuto dva igralca več, česar pa niso izkoristili, za nameček so tekmecem ponudili lepo priložnost za povišanje vodstva, toda strel Aleša Mušiča po prodoru je Ahlqvist ustavil.

Želja domačih v zadnjem delu je bila očitna, a bili so neučinkoviti. Imeli so terensko premoč, sprožili več nevarnih strelov kot gostje - najlepšo priložnost je pred praznimi vrati v 56. minuti zapravil Židan -, ti pa so spretno zadrževali naskok in tudi še zagrozili domačemu vratarju. Jeseničani so v zadnji minuti poskušali še brez vratarja, ostalo pa je pri 1:3. Hokejski spored je v teh dneh izjemno zgoščen. Tekme državnega prvenstva in reprezentance, ki pili formo za nastop na SP na Češkem, se izmenjujejo na dva dni. V nedeljo bodo tako na vrsti risi, ko bodo gostovali pri Madžarih v Budimpešti, v ponedeljek pa spet udeleženca današnjega dvoboja s tretjo tekmo v dvorani Tivoli.

Ekipi sta izenačeni po dveh tekmah finala DP.
Ekipi sta izenačeni po dveh tekmah finala DP. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Sij Acroni Jesenice - Telemach Olimpija 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
11. 04. 2015 23.39
+4
MaunelNeuer
12. 04. 2015 00.49
-6
konstruktor
12. 04. 2015 10.24
+6
Dons pa ni tolk komentarjev.....vsa beda hokeja pa se vidi, ko finala se ne da gledat po Tv.....
murkecc
12. 04. 2015 19.31
+2
Bolj beda RTV, katere prispevek plačujemo(zakaj že???).