Hokej

Hokejistom Olimpije po 'gajbi piva' v vitrino še slovenski superpokal

Jesenice, 11. 10. 2016 21.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Podmežakli je bil prvič po sezoni 1998/99 odigrani hokejski superpokal. Na tretjem derbiju v letošnji sezoni sta se pomerila večna tekmeca SIJ Acroni Jesenice in HDD Olimpija. Zmage pa so se veselili zmaji, ki so slavili s 4:2.

Hojekisti Olimpije so osvojili slovenski superpokal.
Hojekisti Olimpije so osvojili slovenski superpokal. FOTO: Damjan Žibert

Potem ko je Hokejska zveza Slovenije lani prvič priredila tekmovanje za pokal Slovenije, je letos pripravila še eno novost v članski konkurenci. Prvo izvedbo superpokala, v katerem sta se merila Olimpija in Sij Acroni Jesenice, so gostili železarji v dvorani Podmežakla. V obračunu za slovenski superpokal se teoretično sicer pomerita zmagovalec pokala Slovenije ter državni prvak iz prejšnje sezone; a ker je v sezoni 2015/16 obe lovoriki osvojil ljubljanski klub, je tako mesto izzivalca v superpokalu pripadlo Jeseničanom kot podprvakom.

Datum izvedbe novega tekmovanja sicer ni bil izbran najbolj premišljeno, saj je danes v ospredju predvsem nogometni obračun na stadionu Stožice. Tudi zato se je verjetno ljubljanski klub odpovedal prvotno predvidenemu gostiteljstvu tekme, tako da so jo prevzeli njihovi gorenjski tekmeci. Pri železarjih se je predstavil tudi reprezentant David Rodman, ki se je v ponedeljek po dolgem okrevanju po poškodbi dogovoril za sodelovanje z jeseniškim klubom, za začetek za en mesec.

Pri HZS so se za superpokal odločili tudi zato, da bi tekmecema, ki igrata v različnih tekmovanjih, omogočili kakšno tekmo več že med sezono. V tekmovalnem pogonu sta imeli ekipi sicer precej različno izhodišče, Jeseničani so v drugoligaški konkurenci AHL še neporaženi, ljubljanski pa imajo v močnejšem regionalnem tekmovanju, ligi Ebel, le dve točki in so na zadnjem mestu lestvice. Prvi uradni derbi sezone - ekipi sta se že pomerili v poletnih pripravljalnih tekmah, kjer so bili boljši Ljubljančani -, je prinesel zmago zeleno-belih, ki so tako prišli do prve lovorike v tej sezoni. Tekmo so bolje začeli gostje in prvo tretjino dobili z 2:1, po drugi tretjini brez zadetkov pa je odločitev o zmagovalcu padla v zadnji tretjini. Zeleno-beli so sprva povečali prednost, domači so pet minut pred koncem znižali in lovili izenačenje, ob koncu pol minute tudi brez vratarja, kar pa se je nazadnje končalo s še enim ljubljanskim golom in končno zmago 4:2.

Za Jeseničane je dvakrat zadel Jure Sotlar (11. in 54.), za Ljubljančane pa Raphael Bussiers (9.), Jonathan Harty (14.), Anže Ropret (45.) in Nik Pem v 60. minuti na prazna vrata tekmecev.

Izid:
SIJ Acroni Jesenice - HDD Olimpija 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
12. 10. 2016 11.27
+1
beda od igre. olimpija zmagala malo po sreči in malo s pomočjo sodnikov. za oboje pa velja: nobene kontrole nad ploščkom, v obrambi so se božali (noben nobenega noi na bando nabil), ko je bilo potrebno iti v kontsro, pa so menjali, hitros pa jim je bila na meji rikverca.
marjank
12. 10. 2016 11.04
+3
Če so Jesenice v vodstvu INL lige,bi torej bili tudi hokejisti Olimpije v tej ligi.V EBEL ligi pa zadnji kakor "pasja jajca"!
j1n
12. 10. 2016 13.31