Hokej

Innsbruck napolnil mrežo močno oslabljenih zmajev

Innsbruck, 29. 01. 2016 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije so izgubili na gostovanju v Innsbrucku. Domačini so bili boljši z 8:3. To je bil za zmaje drugi poraz na tretji tekmi drugega dela lige EBEL. Olimpija je kot prva ekipa v zgodovini lige tekmo odigrala zgolj z domačimi igralci.

Oliver Roy je bil tokrat zaradi bolezni odsoten. Zmajem se jo to zelo poznalo, saj so prejeli kar osem zadetkov.
Oliver Roy je bil tokrat zaradi bolezni odsoten. Zmajem se jo to zelo poznalo, saj so prejeli kar osem zadetkov. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so boj v drugem delu, kjer si lahko teoretično - ob zelo visokem odstotku zmag - še zagotovijo končnico, začeli z dvema različnima pristopoma. Na prvi tekmi so premagali Beljak, v drugi so bili povsem nemočni proti Madžarom. Danes jih je čakalo prvo gostovanje v tem delu tekmovanja, v Innsbrucku pa so, znova precej oslabljeni, po poplavi golov v prvih dveh tretjinah klonili s 3:8.

Zaradi bolezni vratarja Oliverja Roya in poškodb Narda Natzgaama ter Fabiana Scholza je Olimpija prvič v ligi Ebel odigrala s povsem slovensko zasedbo, tako da je v motivacijskem govoru pred tekmo v slačilnici na koncu tudi nemški trener Fabian Dahlem po slovensko rekel: "Danes sem tudi jaz Slovenec." Jasno je bilo, da se bo Olimpiji odsotnost prvega vratarja zelo poznala, saj je bil na prejšnjem gostovanju v Innsbrucku ključna oseba za zmago po kazenskih strelih. Olimpija je v peti minuti prek Aleša Mušiča zapretila z igralcem več, a je bil vratar Andy Chiodo na mestu. Ko pa so domači prvič igrali z igralcem več, je silovito in natančno sprožil Nicholas Schauss in Tomaž Trelc je bil premagan. Dobro minuto pozneje je pred golom ploščku smer spremenil nekdanji zmaj, branilec Nick Ross, za 2:0. Sledilo je upanje za goste, ko je Nik Pem lepo preigral branilce in ukanil Chioda, vendar so domači nato hitro spet pobegnili na +2.

V drugem delu so gostje igrali z dvema in enim igralcem manj, a so se ubranili, v 28. minuti pa je po strelu Andreja Tavžlja ploščku smer spremenil Matej Hočevar za upanje na 2:3. Vendar so imeli domači spet hiter dogovor, v razmaku 51 sekund so dosegli dva nova gola, pobegnili na +3, kljub borbenosti gostov pa je bila tekma takrat že odločena. Po petem golu je v vrata pri gostih stopil Matic Marinšek, ki je do konca drugega dela moral še dvakrat po plošček v mrežo, v zadnjem delu še enkrat. A kar pet od osmih golov so za Innsbruck prispevali nekdanji zmaji, tri Hunter Bishop, po enega pa Ross in Jeff Ulmer.

Olimpija je kot prva ekipa v zgodovini lige EBEL tekmo odigrala zgolj z domačimi igralci.
 

Izid:

Innsbruck - Telemach Olimpija 8:3 (3:1, 4:2, 1:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BroNo1
30. 01. 2016 12.32
+3
Hokej v Sloveniji je na najslabši točki in ljudem se je vse skupaj zelo zagabilo.