Hokej

Ivo Jan ne bo več Zupančičev pomočnik

Ljubljana, 03. 05. 2016 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pomočnik selektorja slovenske članske hokejske reprezentance Nika Zupančiča Ivo Jan zaradi klubskih obveznosti ne bo več opravljal funkcije pod okriljem Hokejske zveze Slovenije. Jan je namreč glavni trener ekipe Graz 99ers.

Ob pravkar končanem IIHF svetovnem prvenstvu Divizije I Skupine A se od slovenske moške članske hokejske reprezentance zaradi klubskih obveznosti do nadaljnjega poslavlja dosedanji pomočnik selektorja Ivo Jan. Odločitev o slovesu od slovenskega reprezentančnega hokeja je v pogovoru z generalnim sekretarjem in športnim direktorjem HZS Dejanom Kontrecem nakazal že v začetku letošnjega leta, ko je bil zaradi intenzivnih obveznosti na mestu glavnega trenerja avstrijske ekipe Graz 99ers prisiljen izpustiti februarski turnir slovenske izbrane vrste v Innsbrucku.

Nik Zupančič (levo) in Ivo Jan (desno) ne bosta več sodelovala na čelu članske reprezentance.
Nik Zupančič (levo) in Ivo Jan (desno) ne bosta več sodelovala na čelu članske reprezentance. FOTO: Aljoša Kravanja

Takrat smo se dogovorili, da bo delo z reprezentanco nadaljeval do konca svetovnega prvenstva, nato pa naše poti, žal, razhajajo,” je ob tej priložnosti dejal Kontrec, ki je še dodal: “Ivu smo hvaležni za vse, kar je v tem času dal reprezentanci. Uspeh, ki so ga risi z uvrstitvijo v elitno divizijo svetovnega hokeja dosegli v Katovicah, je dosežek celotne ekipe, katere pomemben del je bil tudi on. Verjamemo, da bo s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami lahko še naprej v pomoč slovenskemu hokeju.

Strokovno vodstvo reprezentance bo, zlasti v luči olimpijskih kvalifikacij, ki reprezentanco čakajo v začetku septembra, v nadaljevanju sprejelo odločitev, kako zapolniti mesto, ki se je izpraznilo z odhodom Iva Jana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hockeyfan
03. 05. 2016 13.59
-3
jaz se javim....menim, da bi se z Nikom dobro ujela. Kdo ve....