Hokej

VIDEO: Jeff Carter popeljal LA Kings do zmage

Los Angeles, 10. 02. 2017 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so na Floridi prišli do pomembne zmage v boju za končnico. Panthers so premagali s 6:3, ključen igralec pa je bil Jeff Carter, ki je dosegel dva zadetka in bil dvakrat podajalec. Anže Kopitar je tekmo končal brez točke. Carter je z dvema zadetkoma drugi strelec lige za Sidneyjem Crosbyjem.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Detroit Red Wings
    04:48
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Detroit Red Wings
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Nashville Predators
    02:18
    Vrhunci tekme New York Rangers - Nashville Predators

Los Angeles se je z današnjo zmago povzpel na osmo mesto na zahodu, zadnje, ki še vodi v končnico. Zaenkrat vse kaže na oster dvoboj z devetouvrščenim Calgaryjem, ki ob tekmi več zaostaja za točko, Vancouver, ki je danes s 3:0 odpravil Columbus, na 10. mestu zaostaja že za šest. Pred Los Angelesem sta St. Louis, ta je po zaslugi Vladimirja Tarasenka danes z 2:1 v podaljšku premagal Toronto, s točko več in Nashville, ki je v dozdajšnjem delu sezone prav tako kot Anže Kopitar in soigralci zbral 60 točk. Današnja tekma je bila za Los Angeles zelo pomembna tudi zato, ker so kralji na zadnjih dveh obračunih visoko izgubili in imeli že načeto samozavest. S 5:0 sta jih ugnala Tampa in Washington, v rednem delu tekme pa že trikrat zaporedoma niso dosegli gola. Na Floridi je bilo drugače in na krilih razpoloženega Jeffa Carterja, ki je z dvema zadetkoma in skupno 29 doseženimi goli drugi strelec lige za Sidneyjem Crosbyjem (30), so že po dveh tretjinah povedli s 6:1 in praktično odločili zmagovalca. "Smo ekipa, ki je znana po nizkih izidih, zato je danes res lepo, da nam je šel plošček v mrežo in da smo končno nagrajeni za ves trud. Tudi na prejšnjih tekmah smo imeli svoje priložnosti, ki pa jih nismo spremenili v gole," je po tekmi dejal Carter, ki je z današnjim strelskim izkupičkom izenačil osebni rekord doseženih točk na eni tekmi. Zdaj kralje čaka dolg počitek, z gostovanja pa se vračajo v domačo areno, kjer bodo prihodnji četrtek gostili Arizono, ki je danes doma v podaljšku izgubila z Montrealom s 4:5, tekmo pa je odločil 22-letni Američan Alex Galchenyuk.

Jeff Carter
Jeff Carter FOTO: Reuters

Vse višje so na lestvici branilci naslova iz Pittsburgha, ki so s 4:1 ugnali Colorado in na vzhodu zaostajajo le še za vodilno ekipo lige Washingtonom, ki je s 6:3 odpravil Detroit. Z dvema goloma in podajo je v Washingtonu izstopal T.J. Oshie.

Izidi:

Florida Panthers - Los Angeles Kings                3:6
Boston Bruins - San Jose Sharks                     6:3
Buffalo Sabres - Anaheim Ducks                      2:5
New York Rangers - Nashville Predators              4:3
Philadelphia Flyers - New York Islanders            1:3
Washington Capitals - Detroit Red Wings             6:3
Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks           0:3
Tornto Maple Leafs - St. Louis Blues                1:2 podaljšek
Ottawa Senators - Dallas Stars                      3:2
Corolado Avalanche - Pittsburg Penguins             1:4
Arizona Coyotes - Montreal Canadiens               4:5 podaljšek

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prototip
10. 02. 2017 18.13
+2
a lahko kdo pove,zakaj ne daste gor videa od kingsov????????????