Hokej

Jeseničani gladko v polfinale, Olimpija vnovič visoko izgubila v Italiji

Bolzano, 24. 03. 2019 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so se uvrstili v polfinale alpske lige. V četrti četrtfinalni tekmi so še četrtič premagali italijanski Asiago, tokrat doma s 6:0 (1:0, 2:0, 3:0). Hokejisti SŽ Olimpije pa so na četrti četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Rittnom z 0:5 (0:1, 0:3, 0:1).

Jesenice - Olimpija
Jeseničani so si na prvih treh tekmah pripravili odlično izhodišče za napredovanje med najboljše štiri v regionalnem tekmovanju. Na prvi tekmi so zmagali v gosteh z 2:1, tesno je bilo tudi na drugi v Podmežakli, kjer se je vse skupaj končalo šele po podaljšku v 78. minuti, precej podoben pa je bil razplet tudi na tretji v Italiji. V petek pa so bili spet boljši Jeseničani, tokrat s 3:1, tako da so si za danes, ko so spet igrali pred svojimi navijači, pripravili lepo priložnost za "metlo" v tej seriji.

Danes so železarji odlično začeli in hitro povedli z golom Gašperja Glaviča že v četrti minuti. Pozneje so minimalno prednost znali obdržati, imeli so razpoloženega vratarja Matthewa Climieja. Gostje so skušali tudi z grobo igro vplivati na potek tekme, ki je bila njihovo zadnje upanje, a zaman. Domači so nato sredi tekme povišali vodstvo, ob igralcu več na ledu je v polno zadel Luka Bašič. Branilci lovorike so se znašli v škripcih, v še večjih pa nato ob koncu te tretjine, ko je lepo akcijo domačih za 3:0 kronal Eric Pance. Tekma je bila že takrat praktično odločena, potolčenemu Asiagu pa so v zadnji tretjini gole nasuli še Philippe Paradis, David Rodman in Erik Svetina. Jeseničani so zdaj prosti do naslednjega tedna, saj so do konca marca predvideni še trije termini za tekme v četrtfinalu. Polfinale, v katerem bodo igrali na tri zmage, pa se bo začel 1. aprila.

Ljubljančani proti Rittnu spet brez gola
Hokejisti SŽ Olimpije so v četrti četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Rittnom z 0:5 (0:1, 0:3, 0:1). Izid v zmagah je zdaj izenačen na 2:2, za polfinale so potrebne štiri zmage, naslednja tekma bo v torek v Ljubljani. Ljubljančani so bili v tej seriji dvakrat učinkoviti in precej boljši tekmec, enkrat pa so povsem "zmrznili" in si privoščili poraz brez doseženega zadetka.

Jesenice - Olimpija

To je bilo na drugi tekmi v gosteh, a so slab večer ljubljanski hokejisti hitro pozabili in v petek doma nadigrali tekmece za zmago s 6:2. V ljubljanski ekipi so si v tej seriji sami izbrali Ritten, argument za izbiro je bil tudi dober medsebojni izkupiček v sezoni (v rednem delu dve zmagi s 5:1). Danes so imeli slovenski hokejisti priložnost, da proti lanskim finalistom naredijo ključni korak in si nato v torek v domačem Tivoliju priborijo nadaljevanje sezone v regionalnem tekmovanju. A se ni končalo po ljubljanskih željah. Scenarij je bil podoben kot na prvi tekmi v Renonu, saj so domači povedli v prvi tretjini, vodstvo pa povečali v drugi. Usodno za zmaje je bilo obdobje med 34. in 36. minuto, ko so domači dvakrat zadeli z igralcem več in tlakovali pot do zmage in skupnega izenačenja na 2:2, saj gostom do konca ni uspelo ujeti priključka, še več, spet so ostali brez doseženega gola. Peta tekma bo v torek v Ljubljani, šesta spet v Italiji v četrtek, morebitna odločilna sedma pa v soboto spet v Tivoliju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.