Hokej

Jeseničani v prihodnji sezoni v celinskem pokalu

Jesenic, 27. 06. 2016 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Jesenic bodo še drugo leto zapored tekmovali v celinskem pokalu. V tej sezoni bo to evropsko tekmovanje doživelo svojo dvajseto izvedbo. Način tekmovanja se od pretekle sezoni ni spremenil, tekmovalne skupine in gostitelji teh skupin pa so bili določeni na sestanku v madžarski prestolnici.

Jeseničani bodo v prihodnji sezoni nastopili v celinskem pokalu.
Jeseničani bodo v prihodnji sezoni nastopili v celinskem pokalu. FOTO: Damjan Žibert

V pokalu bo tudi letos nastopalo 17 ekip iz ravno toliko držav. V večini primerov gre za prvake v posameznih državah. Tekmovanje je razdeljeno v štiri kroge, Železarji pa s svojim nastopanjem pričnejo v drugem krogu. Prvi krog tekmovanja se prične 30. septembra in traja do 2. oktobra, mesto gostitelj pa je Sofija. V skupini A bodo nastopali domačini iz Sofije Irbis-Skate, srbski predstavnik Partizan Beograd, Zeytinburnu Istanbul iz Turčije in izraelski HC Bat Yam. Zmagovalec te skupine bo nastopil v drugem krogu, v skupini B, ki bo na sporedu v španski Jaci. V tej skupini bosta poleg zmagovalca prvega kroga in domačinov, hokejistov Jace, nastopali še ekipi Nottingham Panthers iz Velike Britanije in latvijski predstavnik HK Liepaja. Turnir bo na sporedu med 21. in 23. oktobrom. Istočasno bo na Poljskem, v Jeseničanom dobro znanem Tychyju, odigran turnir skupine C, kjer nastopajo domačini, GKS Tychy, madžarski DVTK Jegesmedvek Miskolc, državni prvaki Romunije Dunarea Galati, in ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice. Le zmagovalca posameznih skupin se uvrstita v tretji krog tekmovanja. Odense Bulldogs z Danske (v skupini še francoski Angers Ducs, ukrajinski HC Donbass, zmagovalec skupine B) in nasprotnik Jesenic v AHL, sicer pa italijanski prvak Ritten Sport (v skupini še beloruski Šahtjor Soligorsk, kazahstanski Beibarys Atyrau, zmagovalec skupine C) bosta gostila dve skupini v tretjem krogu, ki bo v času med 18. in 20. novembrom.

Prvi dve ekipi teh dveh skupin se uvrstita na finalni turnir, ki sledi med 13. in 15. januarjem 2017. Turnir bo gostila ena od ekip finalistov. Zmagovalec celinskega pokala bo prejel vabilo za nastop v hokejski ligi prvakov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.