Hokej

Kanadska hokejista okrepitvi ljubljanske Olimpije

Ljubljana, 29. 07. 2015 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihodni teden bodo hokejisti ljubljanske HDD Telemach Olimpije začeli s pripravami na novo sezono. Na klop zmajev se vrača trener Fabian Dahlem, ki je poskrbel tudi za dve okrepitvi. Novinca v zelenem dresu bosta napadalca Guillaume Desbiens in vratar Olivier Roy.

Napadalec Guillaume Desbiens je v minuli sezoni igral v ligi EBEL za Dornbirn. Leta 2003 je bil izbran tudi na naboru lige NHL s strani moštva Atlanta Trashers, igral je v ligah ECHL in AHL (Chicago Wolves, Manitoba Moose, Lake Erie Monsters), ter tudi v NHL. V sezoni 2007/08 se je s Chicagom veselil naslova prvaka lige AHL. Pred sezono 2009/10 je podpisal pogodbo z NHL moštvom, Vancouver Canucks. Za Canuckse je, 11.10.2009, tudi debitiral v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Skupaj je v ligi NHL odigral 23 tekem, a je ostal brez točk, skozi kariero pa je že večkrat dokazal, da zna odvreči rokavice. "Guillaume Desbiens je fizični napadalec, ki veliko igra na telo. Zna se tudi potegniti za soigralce in ekipo. Ima dober strel in se zna postaviti pred vrati, od koder ga je težko zriniti. V našo mlado ekipo bo prinesel potrebne izkušnje. Pričakujem, da bo vzornik mlajšim hokejistom”, je o napadalcu povedal trener Fabian Dahlem.

Trener Fabian Dahlem bo v noi sezoni računal na dva kanadska hokejista.
Trener Fabian Dahlem bo v noi sezoni računal na dva kanadska hokejista. FOTO: Damjan Žibert

24-letni vratar Olivier Roy se bo prvič preizkusil na stari celini. Leta 2009 so ga na naboru lige NHL izbrali pri ekipi Edmonton Oilers. Bil je tudi član kanadske mladinske reprezentance, s katero je osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu. Pred sezono 2011/12 je Olivier Roy podpisal triletno pogodbo z Edmontonom, vendar pa priložnosti v ligi NHL ni dobil. Vseskozi je branil med ligama AHL in ECHL. Z Alasko je v sezoni 2013/14 osvojil Kellyjev pokal za zmagovalca lige ECHL. "Olivier Roy je izredno hiter vratar z odličnimi refleksi. Je zelo atletski tip igralca. Ko ima svoj večer, se lahko kosa z vsemi najboljšimi. Ima veliko talenta in je izredno spreten”, je nemški strateg opisal novega vratarja. Oba hokejista sta podpisala enoletni pogodbi in bosta v Ljubljano pripotovala v naslednjem tednu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.