Hokej

VIDEO: Klein potopil pingvine

New York, 09. 12. 2014 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa New York Rangers je v hokejski ligi NHL na domačem ledu po podaljšku premagala Pittsburgh Penguins s 4:3. Odločilni gol je v četrti minuti podaljška dosegel Kevin Klein.

Kevin Klein, ki je bolj poznan po svoji obrambni igri, je v tej sezoni odkril tudi napadalno žilico. Branilec je doslej dosegel zanj rekordnih šest zadetkov, kar trije so bili odločilni in kar dva je dosegel v podaljšku. "Plošček je morda zadel enega od njihovih branilcev. Poskusil sem ga samo spraviti mimo njega. Ko je plošček pristal v mreži, sem bil kar zadovoljen," je dejal Klein. Newyorčani so sicer sredi zadnje tretjine vodili s 3:1, nato pa v vsega 24 sekundah Pittsburghu, ki je skupaj s Tampo Bay in Detroitom na vrhu vzhodne konference, dovolili dva zadetka.

Veselje hokejistov New Yorka.
Veselje hokejistov New Yorka. FOTO: Reuters

Najslabša ekipa vzhodne konference Carolina je pred domačimi navijači izgubila proti New Jerseyju z 1:2. Eden ključnih mož za zmago gostov je bil češki veteran Jaromir Jagr, ki je prispeval gol in podajo. Na zadnji tekmi večera je St. Louis premagal Florido s 4:2. Pri Bluesu, ki je prevzel vodstvo v centralni skupini, se je na svoji prvi domači tekmi v dresu St. Louisa izkazal izkušeni vratar Martin Brodeur z 32 obrambami, odločilna zadetka pa sta v zadnji tretjini prispevala Chris Porter in Paul Stastny.

Izidi:
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1:2
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4:3 (podaljšek)
St. Louis Blues - Florida Panthers 4:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.