Hokej

Kljub visokem porazu hokejistov Olimpije, aplavz za domačega čuvaja mreže Roya

Ljubljana, 24. 01. 2016 19.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 2. kroga 2. dela lige Ebel izgubili z madžarskim Fehervarjem z 0:4 (0:1, 0:1, 0:2). V vratih domačinov je blestel čuvaj mreže Oliver Roy, ki si je prislužil aplavz gledalcev v Tivoliju.

Odločilni drugi del sezone so ljubljanski hokejisti začeli dobro, saj so, predvsem po zaslugi odličnih obramb Oliverja Roya in srčnosti, po podaljšku strli odpor favoriziranih Beljačanov. Danes so v Tivoli prišli Madžari. Po dveh točkah v petek pa tokrat za Ljubljančane, v že tako oslabljeni zasedbi je manjkal še oboleli branilec Boštjan Groznik, po precej slabši predstavi ni bilo ne točk ne golov.

Roy si je prislužil aplavz gledalcev v Tivoliju.
Roy si je prislužil aplavz gledalcev v Tivoliju. FOTO: Damjan Žibert

Začetek domačih ni bil najboljši, Madžari pa so premoč, ki so jo imeli skozi celotno prvo tretjino, hitro kronali z zadetkom, saj je moral Roy že v četrti minuti po plošček v mrežo. Toda pozneje je svoje delo opravljal standardno dobro, nekajkrat rešil soigralce in preprečil še občutnejše madžarsko vodstvo. Na drugi strani je imel Miklos Rajna manj dela, ob ljubljanski številčni prednosti pravzaprav nič, najnevarnejši je bil strel Gregorja Koblarja v 12. minuti. V zadnjih sekundah pa je bil branilec Kristjan Čepon povsem sam pred golom, a se je zelo slabo znašel.

Zasedba iz Szekesfehervarja je Ljubljančanom, zelo neučinkovitim pri "power-playu", v nadaljevanju hitro pokazala, kako doseči gol z igralcem več. Zmaji pa nato popravnega izpita med 24. in 27. minuto, ob dveh zaporednih madžarskih kaznih in tudi s pol minute igre 5-3, spet niso znali izkoristiti. Ob koncu so si, ob igri 5-5, še pripravili nekaj priložnosti, a niso bile dovolj nevarne za znižanje zaostanka. Tik pred koncem tretjine si je aplavz zaslužil vratar Roy, ki je najprej sicer plošček nespretno podal kar tekmecu pred vrati, a potem s poskočnim manevrom še rešil zadeve in plošček odbil za gol.

Zmaji so v zadnji tretjini stopili na plin, igra se je preselila predvsem pred vrata gostov, toda kaj, ko pri domačih ni bilo prave učinkovitosti, Rajna pa je polovil vse nevarnejše ploščke. Ko pa zmajem tudi ob šestem razmerju 5-4 ni uspelo sestaviti nobene nevarne akcije, je bilo tudi največjim optimistom jasno, da danes v Tivoliju ne bo veselja. Madžari so v 53. minuti le še potrdili zasluženo zmago, v predzadnji pa zadeli še nebranjena vrata za 4:0.

Liga Ebel, 2. krog 2. dela:
Telemach Olimpija - Fehervar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

truga
26. 01. 2016 10.38
+1
...zdaj ze ob porazih publika ploska...
Miran Bregar 1
25. 01. 2016 10.16
+2
Kaj pomaga dober vratar, če pa je ostali del moštva sposoben zmagati eno tekmo, nato pa praznina.