Hokej

Anže Kopitar pred končnico: Lahko igramo vsaj eno prestavo višje in osvojimo naslov prvaka

Los Angeles, 12. 04. 2016 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Hokejisti Los Angelesa so v lanski sezoni ostali brez nastopa v končnici, letos pa so poskrbeli, da bodo znova mešali štrene tekmecem v boju za naslov prvaka lige NHL. Anže Kopitar je bil prvo ime kraljev, kar se tiče zbranih točk v rednem delu sezone.

Los Angeles bo po lanski izgubljeni sezoni znova v boju za Stanleyjev pokal.
Los Angeles bo po lanski izgubljeni sezoni znova v boju za Stanleyjev pokal. FOTO: AP

Anže Kopitar je bil najboljši mož kraljev po zbranih točkah (74), na 81 tekmah je zbral 25 zadetkov in 49 podaj. Kralji bodo v prvem krogu končnice igrali s starim tekmecem San Josejem, v seriji na štiri zmage ("best of seven"). Pred prvo tekmo je hokejist na svoji spletni strani (ak-11.com) spregovoril o pričakovanjih in načrtih.

"Sezona je bila kar takšna, kakršno smo nekako pričakovali. V 82 tekmah je bilo res nekaj vzponov in padcev, ampak mislim, da se to zgodi vsaki ekipi. Vzponi so bili dobri, padci pa niso bili predolgi. Pred sezono smo si zadali cilj, da bi osvojili 100 točk, kar smo tudi naredili. Žal se nam je naslov divizije na koncu izmuznil, za kar smo bili najbolj krivi sami, ampak mislim, da smo z našo sezono lahko kar zadovoljni," je sezono ocenil Kopitar.

"Kar se tiče rotacij skozi samo sezono, je to čisto nekaj normalnega. To je dolgo obdobje, tako da rotacije vedno so. Ko se zmaguje oziroma ko smo v nizu zmag, je rotacij manj, ko pa pride do kakšnih padcev, pa se te rotacije pospešijo oziroma so malo bolj pogoste. S kom sem se najbolje ujel? Največ časa sem v napadu preživel z Milanom Lucicem (Lučićem), kar je zelo dobro. Mislim, da bomo tako začeli tudi v končnici. Kar se tiče vsega tega, so tudi poškodbe razlog za padce, a glede na to, da imamo veliko kakovostnih igralcev, to zagotovo ne sme biti izgovor," je povedal Kopitar.

Kopitar vsako sezono želi, da bi imel na koncu v povprečju točko na tekmo, tokrat je bil prekratek za osem točk: "Daleč od tega, da bi bil razočaran! Ni skrivnost, da sem imel slabši začetek oziroma da se točke niso nabirale tako kot proti koncu. Mislim pa, da je zdaj čas, ko se te statistike in zmage enostavno pozabijo. Zdaj, ko pride končnica, štejejo samo zmage. Že nekajkrat sem povedal, da mi pomeni največ to, da smo zmagali. Če se postavim ob bok kakšnemu vrhunskemu igralcu, ki je že igral v našem klubu, je to super, ampak poudaril bi, da na koncu štejejo samo zmage in naslovi. Lahko se pohvalim z dvema in to so tiste številke, ki mi pomenijo največ."

San Jose bo prva prepreka kraljev v končnici.
San Jose bo prva prepreka kraljev v končnici. FOTO: AP
O končnici pa je dejal, da so kralji sposobni igrati precej bolje: "Glede na predstave na naših zadnjih nekaj tekmah, mislim, da gremo lahko vsaj eno prestavo višje. Vsi znotraj garderobe vemo, da lahko in da bomo morali igrati veliko bolje, kot smo na zadnjih tekmah. Če hočemo iti do cilja, bo treba igrati boljše. Kar pa je najpomembneje je to, da vemo, da lahko igramo dobro in spet osvojimo naslov."

V končnici je prva prepreka ekipa San Jose Sharks: "Vsi vemo, da ko enkrat prideš v končnico, so vse ekipe zelo dobre. Ne glede na to, proti komu igraš v prvem krogu, moraš igrati najboljši hokej. Nasprotnik je že poznan, treba bo igrati dober hokej, kako se bo izteklo pa bomo videli. Kakršnakoli napoved je zelo težka. Kot sem že rekel, vsaka ekipa, ki se uvrsti v končnico, je zelo dobra. Stvari se lahko zelo hitro obrnejo z 0:3 na 4:3, kar smo tudi že dosegli. Kar je konstanta je to, da je v tem času treba igrati najboljši hokej. Verjamem v našo ekipo, vem, da ima tudi San Jose še malce kislega priokusa iz zadnje serije. A tako je, šport je tak, zgodi se lahko marsikaj. Dejstvo je, da gremo v serijo zelo optimistično in da jo bomo odigrali po najboljših močeh."

O ritualu z brado, ki je hokejska tradicija pa pravi:"Jaz imam tak ritual, da brado pustim rasti po tisti tekmi, ko si zagotovimo nastop v končnici. Mislim, da skupnega britja torej ne bo."

Na koncu je beseda nanesla še na vprašanje o Kopitarjevem štirinožnem prijatelju Gustlu. Letos je izgubil naziv najprikupnejšega hišnega ljubljenčka LA Kings. V finalu ga je premagala psica Emma, katere lastnik je Tanner Pearson, s katerim se sicer dobro razumeta. Na vprašanje, ali so se odnosi po tem finalu kaj spremenili, pa je Kopitar odgovoril: "Ne, ne, odnosi se zagotovo niso nič spremenili. Če že kaj, potem nas bo zaradi zmage moral peljati na večerjo. Lahko pa povem, da je bil Gustl zadovoljen tudi z drugim mestom in da še vedno maha z repom tako, kot je do zdaj."

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.