Hokej

VIDEO: Kopitar o presenetljivem uspehu Evrope: Ujeli smo se in med nami se je razvila neka kemija

Toronto, 26. 09. 2016 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejska reprezentanca Evrope se je po zmagi nad Švedsko v polfinalu uvrstila v veliki finale svetovnega pokala v Torontu. Pred finalno serijo s Kanado, kjer bosta ekipi igrali na dve zmagi, je Anže Kopitar prepričan,

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Damjan Žibert
Na svoji spletni strani je kapetan Evrope Anže Kopitar v pogovoru izpostavil nekaj elementov, ki so bili pomembni v pohodu moštva do velikega finala, pa čeprav jim pred začetkom svetovnega pokala nihče ni dajal prav veliko možnosti. "Mislim, da nihče od strokovnjakov ali zunanjega sveta ni pričakoval, da naša ekipa lahko pride do finala. Mislim, da moramo poudariti oziroma biti zadovoljni s kakšno igro smo prišli do tja. Naši prvi dve tekmi nista izgledali nič kaj vzpodbudno. Že na tisti drugi prijateljski tekmi v Montrealu smo igrali nekako tako kot smo si zamislili. Igrali smo znotraj našega sistema oziroma po našem planu, tako da se je takrat vse začelo dobro odvijati. Nismo igrali najbolj vznemirljivega hokeja, a dokazali smo, da je to uspešen hokej," pravi Kopitar.

"Nekaj časa je trajalo, a ne prav predolgo, da smo se ujeli in da se je med nami razvila neka kemija. Do zdaj smo naloge opravili dobro, zdaj pa nas čaka zelo strma pot, naloga proti Kanadi. Mislim, da se vsi veselimo tega in komaj čakamo, da se prične. Recept je to, da igramo z glavo, zelo pametno. Ne smemo delati preveč napak in hkrati izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Potrebno je odigrati ekipno tekmo do vrhunca. Kar bo manj kot 100 odstotkov bo premalo. Potrebno bo igrati 100 odstotno, pokazati vse karte, jih dati na mizo in nato bomo videli kako se bo izteklo. Zelo pomembna bo ekipna predstava, ne predstava vsakega posameznika. Tako smo igrali zdaj in tako bo potrebno igrati tudi naprej," je prepričan slovenski napadalec.

Vratar Evrope Jaroslav Halak
Vratar Evrope Jaroslav Halak FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

THEdocktor
27. 09. 2016 20.14
tako se govori ANŽE
?enka
27. 09. 2016 11.13
+2
Bravo dečki, gremo dalje !!!!
Iniesta
26. 09. 2016 22.22
-24
Nimajo sans proti Kanadi ...