Hokej

Kopitar in druščina praznih rok iz Calgaryja

Calgary, 30. 12. 2014 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je skupaj s soigralci iz Los Angelesa neuspešno začel mini turnejo po zahodni Kanadi. Kralji iz Kalifornije so v ligi NHL z 1:2 izgubili v Calgaryju, ki je zmagal tretjič zaporedoma. Kopitar je igral 19 minut in v tem času sprožil tri neuspešne strele proti vratom.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Dallas Stars - New York Rangers
    01:46
    Vrhunci tekme Dallas Stars - New York Rangers
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Detroit Red Wings
    01:42
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Detroit Red Wings

Edini zadetek za Los Angeles je dosegel Tyler Toffoli v zadnji minuti druge tretjine, Calgary pa je do odločilne prednosti prišel že v prvi tretjini, ko sta v razmaku dobre minute zadela Curtis Glencross in Markus Granlund. Obakrat je podal Jiri Hudler. "Njegovo dojemanje hokeja je izjemno. Granlundu in Glencrossu je praktično pripravil strel v prazno mrežo. To je hokejski občutek, vizija, ki jo ima na igrišču. Je odličen podajalec," je Hudlerja pohvalil trener Calgaryja Bob Hartley.

Calgary se je zdaj točkovno izenačil z Los Angelesom, San Josejem in Vancouvrom v pacifiški skupini, a je odigral najmanj tekmo več od naštetih divizijskih rivalov. Čeprav so kralji izgubili, pa branilec Drew Dougthy vzroka za poraz ne išče v odsotnosti obolelega Mariana Gaborika. "Pritiskati smo začeli šele v drugi polovici druge tretjine, v tretji pa smo prevladovali. Razlog, zakaj smo izgubili, je ta, da smo v prvi tretjini hitro naredili dve napaki, iz katerih so tekmeci zadeli," meni Doughty.

Kralje, ki jih je Calgary premagal že pred tednom dni v Los Angelesu, ko so gosti izničili prednost domačih 3:0 in po podaljšku zmagali s 4:3, ponoči čaka novo gostovanje, in sicer v Edmontonu.

Na drugih tekmah je Boston s 5:2 premagal Detroit, Carl Soderberg je prispeval gol in dve podaji za zmagovalce, najslabša ekipa vzhodne konference Carolina je z 1:3 izgubila proti četrti najboljši Montrealu, pri katerem je Lars Eller dosegel 21.000. zadetek v zgodovini kluba.

New Jersey je s 3:1 odpravil vodilno moštvo metropolitanske skupine Pittsburgh, New York Islanders, ki so točkovno poravnani s Pittsburghom, pa so po podaljšku s 4:3 ugnali Washington. Odločilni gol je dosegel Johnny Boychuk v tretji minuti podaljška.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Ottawa je bila po zaslugi treh zadetkov Bobbyja Ryana s 5:2 boljša od Buffala v dvoboju začelja atlantske skupine, tretja najboljša ekipa lige Tampa Bay pa je s 3:2 premagala Toronto. Steven Stamkos je tekmo odločil s svojim 20. zadetkom v sezoni.

St. Louis je s 3:0 porazil Colorado, svoj delež je prispeval izkušeni vratar Martin Brodeur s svojim 125. "shutoutom". Minnesota je v obračunu centralne skupine s 3:2 v gosteh slavila proti Winnipegu.

Dallas je s 3:2 premagal New York Rangers in končal njegov niz osmih zaporednih zmag, Chicago, drugo najboljše moštvo lige, je po kazenskih strelih s 5:4 ugnal Nashville. Duncan Keith je zbral tri podaje, odločilni kazenski strel pa je zadel Jonathan Toews.

Na zadnji tekmi pa je Arizona je s 4:2 premagala Philadelphio. Antoine Vermette je zbral dva zadetka in podajo.

Izidi:
Boston Bruins - Detroit Red Wings 5:2
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 1:3
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 3:1
New York Islanders - Washington Capitals 4:3 (podaljšek)
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 5:2
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 3:2
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3:0
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 2:3
Dallas Stars - New York Rangers 3:2
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5:4 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers 4:2
Calgary Flames - Los Angeles Kings 2:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.