Hokej

VIDEO: Kopitar: Ponosen sem, da se lahko ekipa zanese name

New Jersey, 24. 03. 2015 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so v tekmi lige NHL gostovali v New Jerseyju in zmagali s 3:1. Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je bil junak večera za kralje, saj je sodeloval pri vseh zadetkih; dosegel je tretjega v 45. minuti, podal pa pri prvih dveh.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New Jersey Devils - Los Angeles Kings
    04:22
    Vrhunci tekme New Jersey Devils - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks
    01:43
    Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks
  • Vrhunci tekme Ottawa Senators - San Jose Sharks
    01:48
    Vrhunci tekme Ottawa Senators - San Jose Sharks

Za kalifornijsko ekipo, ki je tako v boju za končnico dosegla pomembni točki, sta v polno zadela še Andrej Sekera in Tyler Toffoli v prvi tretjini. Kralji so na koncu zmagali s 3:1. Kopitar je bil junak večera pri kraljih, saj je sodeloval pri vseh zadetkih; dosegel je tretjega v 45. minuti, podal pa pri prvih dveh. Po zmagi je Kopitar dejal, da je to dobra popotnica za naslednje štiri tekme na gostovanjih.

"Začetek je bil zelo dober, v drugi tretjini smo malo popustili, tretja pa je bila spet takšna, kot smo si zastavili na začetku tekme. Po golu smo lažje zadihali in lažje je braniti dva gola razlike kot pa samo enega," je pot do zmage po tekmi opisal Anže Kopitar, ki je bil v ospredju zanimanja medijev po dvoboju. Tekma z New Jerseyjem je bila teoretično eden lažjih obračunov na gostujoči turneji, a so kraji nalogo vseeno vzeli zelo resno. "Mogoče je bila to na papirju najlažja tekma. New Jersey ima zelo dobro ekipo in vedeli smo, da jih ne smemo podcenjevati, narekovali smo ritem od začetka, kar je bilo zelo pomembno," je o tekmi še dejal Kopitar. Statistika njegove besede potrjuje, saj je bilo razmerje v strelih na gol 33-19 za kralje.

Slovenski zvezdnik - na domači tekmi proti Vancouvru je že presegel mejo 600 točk v NHL, tokrat pa dodal še tri nove - se zaveda, da je bila zmaga v dvorani Prudential Center v Newarku šele uvod v naporno in za končnico ključno serijo gostovanj. Zdaj sta na vrsti obe newyorški ekipi. "Vemo, da bo v Madison Square Gardnu zelo vroče, pa tudi na otoku. Bo zanimivo," se že veseli novih izzivov. Kopitar in soigralci lahko danes ponoči v dvorani Madison Square Garden pričakujejo težko tekmo proti eni najboljših ekip letošnje sezone New York Rangers. V finalu lige NHL so prav te tekmece lani ugnali za svoj drugi Stanleyjev pokal.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Ključ do zmage so kralji, ki se že nekaj časa gibljejo na meji uvrstitve v končnico na zahodu, našli z odličnim začetkom dvoboja. Razmerje strelov v uvodnem delu (16-3) in dva gola Sekere in Toffolija sta omogočila mirnejše nadaljevanje, čeprav se domači niso predali. Zadetek Scotta Gomeza jih je približal, a je bil ta plošček edini, ki ga je vratar Jonathan Quick ob 19 obrambah spustil v mrežo. Kopitar pa je nato v zadnji tretjini z lepim strelom, ko je z leve strani pospravil odbiti plošček pod prečko, zapečatil usodo domačih vragov. Dosegel je svoj 15. gol v letošnji sezoni in tretjič dosegel tri točke na tekmo. Domači vratar Cory Schneider je imel sicer precej več dela kot Quick, končal je s 30 obrambami.

"Pritiska ne čutim, a sem ponosen na to, da se ekipa lahko zanese name in da sem mogoče jaz tisti faktor, ki prevesi tehtnico. Če bomo igrali tako, kot smo tokrat, in se ne bomo predajali, nam lahko uspe," pa je o lovu na končnico in o svoji vlogi v moštvu dejal Kopitar. Kralji z zmago ostajajo v igri za uvrstitev v končnico lige NHL, čeprav v boju za tretje mesto pacifiške divizije zaostajajo dve točki za Calgaryjem, ki je sinoči na gostovanju v Denverju premagal domače s 3:2.

Izidi:
New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1:3
Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 1:3
Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 1:2
Ottawa Senators - San Jose Sharks 5:2
Dallas Stars - Buffalo Sabres 4:3
Calgary Flames - Colorado Avalanche 3:2
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 1:4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenc59
24. 03. 2015 11.03
+8
Če bi Kopi že prej večkrat vzel vajeti v svojo palico, bi bilo morebiti drugače. Ni pa enostavno !
VladimirPutin
24. 03. 2015 12.05
-11
krnekilojz
24. 03. 2015 13.05
+8
Ja in? + - ima pa - 20 in to je kao dober igralec
j1n
24. 03. 2015 17.15
+2
anticigomigo
24. 03. 2015 17.31
-1
MaunelNeuer
24. 03. 2015 21.18
+2
j1n zaenkrat nobenega, Putin, Crosby je doktor za Ovečkina, anticigomigo, nisi še nikoli čul za stanleyjev pokal al ka?
kratkovidni
27. 03. 2015 20.05