Hokej

Kopitar pred tekmo s Finci: Morda bodo malo iz igre in jih presenetimo

Ostrava, 07. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejski nastopi na svetovnem prvenstvu elitne skupine se bodo s tekmo proti Finski preveseli v drugo polovico. Risi imajo po prvih treh točkovni izkupiček še na ničli, po razočaranju proti Slovaški pa se bodo morali hitro zbrati za nove izzive.

Robert Kristan bo proti Finski počival.
Robert Kristan bo proti Finski počival. FOTO: Reuters

"Zdaj je, kar je. Pred nami so štiri težke tekme, pripraviti se moramo optimalno in skušati zmagati, kar se da. V bistvu smo dobro nadzorovali tekmo, potem so se zgodile te čudne minute. Tekmo se lahko zmaga tudi z 1:0, imeli smo priložnosti, oni so potrebovali gol priključka. Oni so morali igrati bolj odprto, kar je ponujalo priložnosti tudi nam. Šlo je v drugo smer, zdaj je, kar je," je po (ne)prespani noči dejal selektor Matjaž Kopitar.

"Spet imamo zelo malo časa med dvema tekmama. Če bomo tako pripravljeni kot na teh dveh tekmah, me nič ne skrbi. Potrebujemo pa vsakega igralca. Včeraj smo igrali na manj igralcev, ker smo imeli dva prosta dneva. Zdaj bo drugače, v nizu sta dve tekmi, tako da bo potrebno imeti vse igralce," je drugačno taktično postavitev kot na tekmi s Slovaško že napovedal Kopitar.

"Kaj pričakujem? Pričakujem dobro ekipo, ki bo dva dni prosta. Mogoče bodo pa malo iz igre in jih presenetimo," je slovenski selektor najprej šaljivo ocenil naslednjega tekmeca, nato pa nadaljeval bolj resno: "Hecam se. So odlična ekipa, zalomilo se jim je na prvi tekmi, od takrat igrajo svoj hokej. Zelo hiter, igra se na gol, bo veliko dela za nas, a to je svetovno prvenstvo elitne skupine."

Kopitar bo morda v vrata postavil Gašperja Krošlja. Robert Kristan je bil sicer odličen na tekmi s Slovaško, a tudi precej utrujen zaradi nenavadno vroče dvorane, ki je povzročala težave večini igralcev, Luka Gračnar pa je bil v sredo sicer na ledu, a še ni stoodstotno nared po lažji poškodbi kolena.

Marcel Rodman upa, da bo dobil več priložnosti.
Marcel Rodman upa, da bo dobil več priložnosti. FOTO: Damjan Žibert

V sredo je selektor igralcem ponudil možnost neobveznega treninga na ledu. V opremi so bili tako večinoma člani tretje in četrte peterke, najbolj obremenjeni s tekme s Slovaško pa so opravili le suhi trening.

Mitja Robar je bil med slednjimi, še vedno pa ni povsem "prežvečil" sinočnje tekme. "Imeli smo svoje priložnosti. Če hočeš dobiti takšno tekmo, moraš imeti odličnega vratarja in Robert nas je držal v igri ves čas. Vedeli smo, da bodo pritisnili, izključitve pa te potisnejo v podrejen položaj. Potem pa goli ... Zdaj so pred nami še štiri tekme, a vseeno je vsak tak poraz proti ekipam, kjer smo upali na nekaj točk, razočaranje. A jutri je še težja tekma in ni časa, da bi se smilili sami sebi," je razmišljal Robar, ki je v jezi po prejetem drugem golu udaril s palico po golu in jo zlomil.

Marcel Rodman je bil proti Slovaški v četrtem napadu in zelo malo na ledu, pred tekmo s Finsko pa tudi ni želel razmišljati o tem, ali bo dobil več priložnosti. "To je odločitev selektorja, on je za to pristojen in ima vso pravico, da se tako odloči. Vedno pa vsak trener želi igrati z najboljšimi, ko čuti priložnost za zmago, in skrajša klop. Poskušal bom biti pripravljen na največ, kar bom dobil, in dati vse od sebe," je dejal Rodman, ki je na sinočnji tekmi tudi videl tisto, kar je mogoče dobrega potegniti v naslednje tekme: "Priložnosti so bile, imeli smo pravo igro, je pa res, da če bi dali kakšen gol več, bi bilo mogoče drugače. A tu je spet kup nekih če-jev, treba je graditi na dobrih stvareh za naslednje tekme."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rossonero.acm
07. 05. 2015 21.32
Naši so dober trening
rossonero.acm
07. 05. 2015 21.33
-1
rambek
07. 05. 2015 10.25
+1
Upam na zmago proti fincem dance in norvezanom. Ter da nas zda vzeme z rezervo kaksna tocka bi prav prisla.
jjhhggff
07. 05. 2015 09.29
+3
Sploh se nimamo kaj bati za obstanek. Kdor se spozna na hokej ve, da so Norvežani in Danci slabši od naših. Tekmi z njimi bomo dobili.
Joker3
07. 05. 2015 08.41
+2
Prihajajo najlažji nasprotniki. Zato brez panike,
ajevc
07. 05. 2015 08.31
+1
Na igrišču je enako številio igralcev in naši fantje so odlični. Pogumno naprej
Mungos2
07. 05. 2015 08.29
+0
DAJMO RISI !!! Čestitke za borbenost !!!!
EmilBajeric
07. 05. 2015 20.50
Kopitar (A) je izjavil, da se na tem prvenstvu lahko kosajo z vsako reprezentanco in res je skoda, da (tam) ni Makedonije ali Hrvaske, mogoce bi jih "celo" premagali!
djadjiland1
07. 05. 2015 07.18
+3
bodimo realni,država z 150 profesionalnimi hokejisti ne more konkurirati drugim ,ki imajo desetkrat ali pa stokrat več profesionalnih hokejistov ( samo Rusija jih ima 300000), mi sodimo med skupino A in B,smo nekje vmes,lahko smo zadovoljni z našimi fanti ,saj se borijo ,ampak njihov domet je pač tak kot je, najverjetneje se bomo selili nazaj v B skupino in bomo tam tudi ostali,saj bo po prvenstvu zmanjkalo motivacije za naprej, tako selektorju kot tudi določenim igralcem,je pa še nekaj res ,da se tekme dobivajo z streli na gol, enostavno 20 strelov na gol je premalo ,npr. proti Slovaški, bilo je 23 ,oni so jih imeli 33
SajmnSays
07. 05. 2015 08.26
+0
realen? šteje srce in tudi znanja naši premorejo je pa res da ni baze igralcev ki bi lahko dodala širino našim...vsaka čast drugače fantom za igro in borbenost...
M_teorija
07. 05. 2015 06.49
+16
Mene še niso razočaral ti naši risi!? Res so pravi risi!
pridnaov?ka
07. 05. 2015 15.28