Hokej

VIDEO: Kopitar s kralji poražen v Chicagu

Chicago, 31. 03. 2015 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL vpisali še drugi poraz po vrsti v gosteh. Po Minnesoti Wild so kralji izgubili še pri Chicago Blackhawks, ki so bili boljši s 4:1. Edini gol je za goste dal Jake Muzzin, slovenski as Anže Kopitar je v statistiko vpisal dva strela na gol.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings
    01:53
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning
    02:00
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning

Los Angeles je ob nepravem času doživel padec forme, saj v zahodni konferenci poteka srdit boj za še zadnje, osmo mesto v izločilnih bojih. Kralje, ki ostajajo pri 88 točkah, sta v razvrstitvi zahodne konference prehitela tako Calgary (91) kot Winnipeg (90), hokejisti iz Los Angelesa pa so zdrsnili na deveto mesto na razpredelnici ter četrto mesto v pacifiški skupini. Neposredni tekmec v boju za končnico iz pacifiške skupine Calgary je kralje prehitel že za tri točke.

Chicago, ki se je kalifornijskim tekmecem oddolžil za lanski poraz v konferenčnem finalu, ima na Zahodu natanko deset točk več od kraljev. V prvi tretjini so gostje še držali korak z domačim moštvom. Ekipa iz vetrovnega mesta je povedla v šesti minuti z golom Bryana Bickella, za kralje pa je 32 sekund pred koncem izenačil Jake Muzzin. Nato so sledile porazne prve tri minute druge tretjine, ko so domači zadeli dvakrat v razmaku ene minute, najprej je bil uspešen Duncan Keith, nato pa je na 3:1 za domače povedel Niklas Hjalmarsson. Končni izid je v 54. minuti z ostrostrelskim strelom v daljši kot postavil Marian Hossa za še drugo zaporedno zmago Chicaga, ki se je v razvrstitvi centralne skupine približal na le točko zaostanka za drugouvrščenim St. Louisom. Vratar kraljev Jonathan Quick je zaustavil 36 strelov domačih hokejistov, Scott Darling na drugi strani pa je vpisal 31 obramb. Anže Kopitar je ostal brez gola ali podaje, odigral je dobrih 17 minut, dvakrat ustrelil na gol in zabeležil še pet naletov na telo tekmecev.

Kralje po petih tekmah v gosteh čakata dve tekmi v Staples Centru. Prva bo na sporedu v noči na petek, ko bo nasprotnik Edmonton, ki je že brez možnosti za uvrstitev v končnico. Kot prvi sta si na Zahodu končnico zagotovili najboljši ekipi, vodilni Anaheim in drugouvrščeni Nashville, ki sta edini zbrali več kot sto točk.

Izidi:
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 4:1
Arizona Coyotes - Buffalo Sabres 1:4
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3:5
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 1:4
Dallas Stars - Calgary Flames 3:5
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 1:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
31. 03. 2015 14.05
-2
HAHA BRAVO KOPI 2X NA GOL:D
User416781
31. 03. 2015 10.09
-5
Ni mi jasno to nihanje v formi LA Kings iz leta v leto - smo prvaki, potem ne vemo če bomo prišli do končnice, smo prvaki, pa spet ne vem če bomo prišli do končnice - in to z isto ekipo. Če mene kdo vpraša, je nekaj narobe z vodstvom...
j1n
31. 03. 2015 11.05
+1
zgleda nimaš pojma kaj je dean lombardi naredu za kingse..
Vojko Rudolf
31. 03. 2015 09.04
-6
letos....adijo končnica....bo pa kopi za slovensko reprezentanco igral...tko kot se spodobi...amerikančki so pa itak vsi veštački...