Hokej

Kopitar s kralji praznih rok iz Dallasa

Dallas, 17. 03. 2024 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojim moštvom Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL tokrat gostoval pri Dallas Stars in zabeležil visok poraz z 1:4. Kapetan kraljev, ki ga je s tribun spremljal tudi rojak Luka Dončić, je v dobrih 17 minutah na ledu ostal brez točke in strela proti vratom tekmeca.

Dallas Stars - LA Kings
Dallas Stars - LA Kings FOTO: AP

V teksaški ekipi se je izkazal vratar Scott Wedgewood; rezervni vratar je zbral 27 obramb. Wedgewood je dobil priložnost za igro, po tem, ko je trener na minuli tekmi proti vragom zaradi slabe predstave iz vrat potegnil vratarja All-Star, Jaka Oettingerja. Večer pred tem je dopustil tri zadetke v zadnji tretjini za domač poraz proti Floridi (3:4). Branilec Thomas Harley je k še drugi zmagi zvezd nad kralji v zadnjih osmih dneh dodal gol in podajo. Skupno pa so zvezde dobile vse tri medsebojne tekme s kralji to sezono s skupnim izidom 13:3.

Med strelce za gostitelje, ki so že po uvodni tretjini vodili s 3:0, so se vpisali še Craig Smith, Wyatt Johnston in Jamie Benn. Zvezde so do zmage prišle po domačem porazu proti New Jerseyju večer prej (2:6) in se izkazale na večer, ko so v klubu slovesno odkrili kip Mika Modana, rekorderja po številu golov in točk.

Kip Mika Modana
Kip Mika Modana FOTO: AP

"Danes je odlična energija v stavbi. Mislim, da je to nahranilo fante za izjemno uvodno tretjino," je po tekmi dejal domači trener Pete DeBoer in dodal, da so bili na tekmi res solidni.

"Proti tej ekipi nismo igrali dobro," je dejal hokejist kraljev Phillip Danault: "Nismo pokazali tega, kar znamo. Mogoče je psihološko in se moramo bolje pripraviti nanje, ne vem, kako si drugače razložiti našo igro."

Vratar kraljev David Rittich je zaustavil 25 strelov za kralje večer po zmagi s 5:0 nad Chicagom, edini zadetek za goste pa je dosegel Kevin Fiala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NHL, izidi:

Detroit Red Wings - Buffalo Sabres         4:1
New York Islanders - Ottawa Senators       3:4 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - New York Rangers     4:7
Arizona Coyotes - New Jersey Devils        4:1
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning     3:5
Boston Bruins - Philadelphia Flyers        6:5
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks    4:2
Calgary Flames - Montreal Canadiens        5:2
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes  4:5 (kazenski streli)
Dallas Stars - Los Angeles Kings           4:1
St. Louis Blues - Minnesota Wild           3:2 (kazenski streli)
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche       2:3 (podaljšek)
Seattle Kraken - Nashville Predators       1:4
Vancouver Canucks - Washington Capitals    1:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.