Hokej

Kopitar s Kralji vzel mero vodilni ekipi zahodne konference

Los Angeles, 19. 12. 2018 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kings so sicer zadnji na lestvici Zahoda, a so v domačem Staples Centru vseeno premagali Winnipeg Jets, vodilno moštvo konference (4 : 1). Kapetan Kraljev Anže Kopitar je k zmagi prispeval podajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Los Angeles je vpisal 12. zmago v sezoni, zbrali so 27 točk, medtem ko jih ima Winnipeg že 46, za Jetse je bil to šele drugi poraz na zadnjih enajstih tekmah. Anže Kopitar je bil na ledu skoraj 24 minut, v statistiko pa je vpisal podajo pri golu Alexa Iafalla, ob tem pa je vpisal še tri strele v okvir vrat.

Za Kralje so gole dosegli Austin Wagner (2), ter Alex Iafallo in Nate Thomspon. Za Jetse je gol dosegel Mathieu Perreault. Vratar Jonathan Quick je v vratih Los Angelesa ubranil 27 strelov, v strelih je bilo 31 : 28 za Kralje. Začasni trener kraljev Willie Desjardins je po tekmi, na kateri so njegovi varovanci končno dosegli štiri zadetke, pohvalil ekipo: "Veliko stvari mi je bilo všeč. Najbolje je bilo seveda to, da nas ni zmedlo, ko smo prejeli zadetek in smo še naprej igrali čvrsto. Imeli smo dobro obrambo, zaustavljali smo njihov napad, tudi naša tretja tretjina je bila dobra." Kopitar se še na četrti tekmi po vrsti ni vpisal med strelce, zato pa je znova bil kreator igre in podajalec. Kopitar je v tej sezoni zbral že 22 točk, 14 podaj in osem zadetkov.

Naslednji tekmec kraljev morski psi iz San Joseja so ponoči s 4:0 odpravili ekipo Minnesota Wild, tudi z obilno pomočjo zanesljivega vratarja Martina Jonesa.
Jones je ubranil 26 strelov nasprotnega moštva ter prvič v tej sezoni vpisal ničlo. To je bil njegov 20. shutout v karieri. Zgodovino franšize iz Dallasa sta pisala dva vratarja Ben Bishop in Anton Hudobin. Oba sta branila na tekmi, na kateri so domače zvezde z 2:0 odpravile Calgary. Ker niti Bishop, niti Hudobin nista prejela niti enega gola, sta vpisala prvi kombinirani shutout v zgodovini Dallasa, kjer za košarkarsko franšizo Mavericks igra slovenski čudežni deček Luka Dončić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Buffalo Sabres - Florida Panthers         2:5
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs   2:7
New York Rangers - Anaheim Ducks          3:1
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings   3:2
Minnesota Wild - San Jose Sharks          0:4
Chicago Blackhawks - Nashville Predators  2:1
Dallas Stars - Calgary Flames             2:0
Edmonton Oilers - St. Louis Blues         1:4
Arizona Coyotes - New York Islanders      1:3
Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning   2:5
Los Angeles Kings - Winnipeg Jets         4:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.