Hokej

VIDEO: Kopitar s tremi točkami najboljši igralec tekme, kralji porazili morske pse

San Jose, 08. 10. 2017 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Hokejisti Los Angelesa so na prvem gostovanju v letošnji sezoni lige NHL premagali kalifornijskega tekmeca iz San Joseja, prvo ime dvoboja pa je bil Anže Kopitar. Izbran je bil za najboljšega igralca tekme, v statistiko pa je kapetan kraljev ob zmagi s 4:1 vpisal dva gola in podajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Hokejisti Los Angeles Kings so zmagovito odprli novo sezono hokejske lige NHL. Po zmagi nad Philadelphia Flyers so kralji premagali še kalifornijskega tekmeca San Jose Sharks s 4:1, in to z obilno pomočjo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Kopi je bil najboljši igralec tekme z dvema zadetkoma in podajo, to je bilo prvo gostovanje kraljev v sezoni. Odigral je 20 minut in petkrat streljal na gol.

Kopitar je asistiral že pri prvem zadetku na tekmi v dvorani SAP Center v San Joseju, ko je pomagal Dustinu Brownu v šesti minuti za vodstvo 1:0. Dobro minuto pozneje so domači morski psi izenačili na 1:1, zadel je Danec Mikkel Boedker, kar pa je bil tudi zadnji domači gol na tekmi. Osem sekund pred koncem uvodne tretjine je svoj prvi gol v sezoni vpisal Kopitar za novo vodstvo kraljev. Kapetan ekipe iz Los Angelesa je bil nato uspešen še v drugi tretjini, ko je v 33. minuti za vodstvo s 3:1 tudi s precej sreče in pomočjo nasprotnikovega igralca ukanil domačega vratarja. Četrti gol na tekmi je padel slabi dve minuti pozneje, ko je končni izid 4:1 postavil Nick Shore.

"Ta tekma nam je zelo dobro pokazala, kaj želimo doseči in kako želimo igrati. Res je, da nismo izkoristili svojih priložnosti, ko smo imeli premoč na ledu, po drugi strani pa je med nami odlično krožil plošček, in če si bomo plošček še naprej tako podajali, si bomo seveda lahko ustvarili ogromno priložnosti," je bil zelo zadovoljen prvi igralec obračuna v San Joseju Kopitar.

"Vedel sem, da imamo še veliko časa, in videl sem, kako se je odprl majhen prostor. Mislil sem si, da je najbolje, da kar streljam in nato razmišljam, kaj bo," je prvi zadetek v sezoni, ki ga je dosegel v izdihljajih prve tretjine, opisal Hrušičan. V vratih kraljev je bil zelo zanesljiv Jonathan Quick, ki je od 25 strelov domačih hokejistov na vrata kraljev ustavil 24. Z igro je bil zadovoljen tudi novi trener kraljev John Stevens: "Zelo sem zadovoljen s kombinatorno igro in z ustvarjenimi priložnostmi, po drugi strani pa smo bili tudi zelo čvrsti v obrambi. Fantje so upoštevali načrt in takšen je bil tudi scenarij za dober začetek." Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči s srede na četrtek na domačem ledu, ko bodo gostili Calgary.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Sobotni večer onstran Atlantika je postregel s kar 15 obračuni. Ljubitelji hokeja so lahko največ zadetkov, 13, videli na tekmi v Torontu, kjer so domači Maple Leafs z 8:5 odpravili New York Rangers. Mats Zuccarello je za Rangers vpisal kar štiri točke, zadetek in tri podaje.

Zgodovinski večer je za ruskim zvezdnikom v vrstah Washington Capitals Aleksom Ovečkinom, ki je pri domači zmagi prestolnikov s 6:1 proti gostujoči ekipi Montreal Canadiens sodeloval s kar štirimi zadetki, pod tri se je vpisal že v prvi tretjini. Pri vseh štirih zadetkih ruskega zvezdnika je bil podajalec rojak Jevgenij Kuznjecov. Naveza Ovečkin – Kuznjecov je bila zmagovita že na tekmi proti Ottawi (5:4), ko je Ovečkin dosegel svoj prvi hat-trick v sezoni. Z drugim hat-trickom pa se je vpisal v zgodovino, saj se v zadnjih stotih letih v ligi NHL ni zgodilo, da bi igralec vpisal zaporedna hat-tricka na uvodnih dveh tekmah nove sezone. Kapetan ruske hokejske reprezentance Ovečkin je dosegel svoj 19. trojček zadetkov na eni tekmi v karieri, dosežek, s katerim se je v klubski zgodovini izenačil s Petrom Bondro, ter četrti poker golov na eni tekmi.

Izidi:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings           1:4
New Jersey Devils - Colorado Avalanche        4:1
Ottawa Senators - Detroit Red Wings           1:2 (kazenski streli)
New York Islanders - Buffalo Sabres           6:3
Washington Capitals - Montreal Canadiens      6:1
St. Louis Blues - Dallas Stars                4:2
Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights        1:2 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers           3:2
Toronto Maple Leafs - New York Rangers        8:5
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning        5:4
Pittsburgh Penguins - Nashville Predators     4:0
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild          5:4 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets    5:1
Calgary Flames - Winnipeg Jets                6:3
Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers           2:3 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
08. 10. 2017 13.13
+1
bravo the great 8...
bekson74
08. 10. 2017 12.19
+4
če bi Kopi v formi bojo letos dobri..
rekapaka
08. 10. 2017 10.39
+4
Tooo! Pokazali so, kdo je glavni v Kaliforniji
Prototip
08. 10. 2017 10.35
+2
Bravo Kopistar,,res so tile naši športniki pravi fenomen,skoraj v vseh športih imamo kakšnega s top kvalitetami,od Gajserja,Kopitarja,Dragiča do ostalih za katere se niti ne poroča a imajo svetovne uspehe,,,,,zaradi njih smo lahko slovenci ponosen narod,,,,,kar pa za politike in gospodarske kriminalce ne moremo reči,,,,,škoda,,
Apostol1
08. 10. 2017 10.32
+0
Kopitar, Dragič in Dončič pa Randolph in tudi Prevc to so imena po katerih svet sliši za Slovenijo ne pa na primer neki mariborski nogometaši ,ki so prvi na vasi in zadnji v mestu v bistvo za Slovenijo odlični za svet pa nepomembni.
murinar
08. 10. 2017 11.24
+2
Pa Gajser ,mlada šahistka ,čolnarji itd...
matrix12
08. 10. 2017 09.54
+5
Gledal sem tekmo. moram reči, da kingsi igrajo res veliko bolje kot lansko sezono (sodeč po uvodnih dveh tekmah). je pa tudi res, da je v izjemni formi jonathan quick. res nekaj izjemnih posredovanj. kopitarjev napad pa je dobesedno uničil san jose.
pogan
08. 10. 2017 09.26
+2
Bravo Kopistar, kaj mogoče kdo ve, je kopitar res eden najbolj plačanih v NHL?
CURVANORD Zanetti
08. 10. 2017 09.29
+4
Ni te ne je pa eden najboljsih,kar je bolj pomembno
krnekilojz
08. 10. 2017 14.22
+2
da res je med najbolj plačanimi. Lani je bil celo prvi kar se denarja tiče. Je pa tako, da je prvo leto nove pogodbe dobil 13 ali 14 milijonov potem pa vsako leto manj, da pride na koncu do 80 milijonov za 7 let.
murinar
08. 10. 2017 09.09
+7
Sergej Prokofjev
08. 10. 2017 08.48
+6
Viejo cabron
08. 10. 2017 08.29
+9
Bravo Anže....