Hokej

Kopitar: Treba je gledati naprej

Los Angeles, 09. 10. 2014 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prvi tekmi nove sezone NHL, prvaki iz Los Angelesa so doma z 0:4 izgubili proti San Joseju, je za spletno stran anzeseleven.com misli strnil najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. Ta seveda ni bil zadovoljen s porazom, a prave tekme in boj za končnico bodo šele prišle.

Kapetan Dustin Brown je po tekmi povedal, da je ceremonija ob dvigu prapora prvakov v Staples centru lahko izgovor za nekaj slabši nastop v uvodu v novo sezono. "To ne bi smel biti izgovor. Res je, da je bilo po ogrevanju kar nekaj časa do samega začetka tekme, kar mogoče utrdi noge in omaje fokus, a vsi smo profesionalci in na tekmo bi se morali pripraviti bolje," pa pravi Kopitar.

Anžeta Kopitarja in soigralce je dvig šampionskega prapora nekoliko vrgel s tira.
Anžeta Kopitarja in soigralce je dvig šampionskega prapora nekoliko vrgel s tira. FOTO: Reuters

Tudi San Jose je zaradi ceremonije v dvorani čakal pol ure. "Težko je biti pameten ali povedati, kaj se je sploh dogajalo. Mi nismo bili pri stvari. San Jose se je sigurno želel tudi maščevati za tisto, kar se je zgodilo v lanski sezoni. Vendar izgovorov ni treba iskati. Kar se je zgodilo, se je. Treba je gledati naprej. Imamo še 81 tekem, torej bo sezona še dolga," po porazu napoveduje Hrušičan.

Ekipa iz Kalifornije, ki je lani drugič v treh letih osvojila Stanleyjev pokal, je praktično nespremenjena, a Kopitar poudarja, da se zaradi tega ne boji zasičenosti. "Mislim, da v tej skupini ne more priti do nikakršne nasičenosti. Res je, da se poznamo zelo dobro, da že nekaj časa igramo skupaj, a smo zelo tesna ekipa. Mislim, da nam bo to na koncu prej pomagalo, kot pa šlo narobe. "

Igralci v ekipi so si v uvodu v sezono enotni enotni, da sicer branijo naslov, a pred tem bo potekal oster boj za končnico, kar bo prvi cilj v sezoni. "Najprej se bo treba boriti za končnico. Če oz. ko se bo to zgodilo, bo treba obrniti nov list in spisati novo zgodbo," še pravi Gorenjec, ki v ligi začenja že svojo deveto sezono. "Čas je šel res zelo hitro. A v hokeju te zadeve niso pomembne. Hokej je ekipni šport in vsi smo fokusirani na to. Lepo je voditi ekipo po točkah po rednem delu, a še lepše je osvojiti pokal. To je naš cilj, to je moj cilj in tega se vsi v garderobi zavedamo."

V noči na nedeljo po slovenskem času Los Angeles čaka pot v Phoenix, kar bo za Kopitarja tudi priložnost za srečanje z bratoma Dragić. "Z Goranom oziroma Zoranom še nisem bil na zvezi. Stike bom vzpostavil v kratkem in če bosta imela čas, se morda srečamo," pred potjo v Arizono pravi trenutno najboljši slovenski hokejist.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.