Hokej

VIDEO: Junaku tekme Kopitarju gol, podaja in plošček v obraz

Los Angeles, 13. 01. 2015 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so na tekmi lige NHL premagali Toronto Maple Leafs z 2:0. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za kalifornijsko zasedbo zadel za 1:0 po 37 sekundah igre v prvi tretjini, minuto pred koncem je zadel Marian Gaborik po podaji Kopitarja.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning
    01:44
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Colorado Avalanche
    01:41
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Colorado Avalanche
  • Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs
    04:29
    Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs

Anže Kopitar je za svoj gol izkoristil podajo Drewja Doughtyja in Jeffa Carterja, za 2:0 pa sta podala Kopitar in Jeff Carter, Slovenec pa je vknjižil svojo 24. podajo v sezoni. Kopitar je zadel desetič v sezoni, po podajah pa je najučinkovitejši kralj. Po 40 tekmah je zbral 34 točk.

Hrušičan bi tekmo lahko končal tudi slabše. Na začetku zadnje tretjine je po strelu Diona Phaneufa dobil v obraz plošček, Kopitarju pa je zdravstvena služba pomagala do garderobe. Staples Cener je obnemel, toda slovenski center je bil čez nekaj minut že na klopi, kmalu pa tudi na ledu.

Pri branilcih naslova se je izkazal tudi golman Martin Jones, ki je zbral 19 obramb, prišel do sedmega shutouta v karieri in tretjega na zadnjih štirih tekmah, na katerih je dobil priložnost. Kings so odigrali prvo tekmo brez obeh najboljših strelcev Tannerja Pearsona in Tylerja Toffolija, prvi ima zlomljeno mečnico in bo manjkal dlje časa, drugi pa ima mononukleozo.

Anže Kopitar je sodeloval ob obeh golih Los Angelesa.
Anže Kopitar je sodeloval ob obeh golih Los Angelesa. FOTO: Reuters

"Želeli smo si dobrega začetka in tako nadaljevati skozi celo tekmo. Zadnje čase nismo igrali najbolje," je menil Jones, Doughty pa je dodal: "Predvsem smo poizkušali podati plošček naprej in ga zadržati na njihovi strani. Imamo še nekaj težav, ki se nam prikradejo skozi tekmo, toda bilo je dobro."

V noči na torek sta bili onkraj luže še dve tekmi v ligi NHL. Tampa Bay, vodilna ekipa vzhodne konference, je klonila proti Philadelphia Flyers s 3:7, Washington Capitals so bili z 2:1 boljši od Colorado Avalanche.

Letalci, ki so bili pred tekmo 14. ekipa vzhodne konference, so si vrata do zmage odprli v drugi tretjini, ko je zadelo pet igralcev Philadelphie, vodili pa so s 7:2. Med strelce so se sicer za Flyers vpisali Chris Vande Velde, R.J. Umberger, Jakub Voraček, Pierre-Edouard Bellemare, Mark Streit, Brayden Schenn in Michael Raffl, na drugi strani je Steven Stamkos zadel za 1:1, Brian Boyle za 2:7 in Ryan Callahan za končni rezultat. V Washingtonu je za domače vodstvo poskrbel Jay Beagle, v drugi tretjini je izenačil Alex Tanguay, po slabih sedmih minutah pa je za zmago zadel Aleks Ovečkin.

Izidi:
Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 2:0
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 7:3
Washington Capitals - Colorado Avalanche 2:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Crop Circle
13. 01. 2015 19.57
+1
Tipa zadaj za Kopijem sprva sploh nisem opazil. To lahko samo pomeni, da ne more stopiti iz Anžetove sence.
PD00X
13. 01. 2015 13.02
+7
JAMES23
13. 01. 2015 11.38
-1
bravo ovi!!!!!!
freiburg61
13. 01. 2015 10.56
+5
če 24 ur nezna dat posnetka gor k rneki ,,,WATCH- LA Kings vs Toronto Maple Leafs Highlights
hockeyfan
13. 01. 2015 10.30
+22
človek ima občutek, da je Anže že prehiter za NHL. pri golu so namreč igrali kar naprej, šele po prekinitvi so si sodniki ogledali posnetek, ki je razkril, da je dosegel lep gol. Ampak vrhunec tekme je pa NESEBIČNA PODAJA Gaboriku....lahko bi namreč že sam dosegel drugi gol. To so zmožni le največji igralci....in Kingsi so dobili novega the great one...igralca. Kapo dol Anže, res sem ponosen, da te poznam.